Home Nieuws Ruud Gullit geniet van Europese speelwijze PSV

Ruud Gullit geniet van Europese speelwijze PSV

33
0

Ruud Gullit is goed te spreken over het beleid van PSV. Gullit was vooral onder de indruk van de speelwijze in de Champions League tegen Atlético Madrid, toen Cocu voor een speelstijl koos die tegen de Nederlandse voetbalfilosofie ingaat. 

“Wat ik belangrijk vind, is dat ze Phillip Cocu een kans hebben gegeven”, aldus Gullit tegenover PSV TV. “Dat hebben ze gedaan ondanks het feit dat er heel veel kritiek op hem was toen hij begon. Toen is PSV juist rustig gebleven, dat is ook de kracht. Met Toon Gerbrands is er nu een goede voorzitter gekomen, dan blijft de rust ook bewaard. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Daardoor heeft PSV langzaam kunnen bouwen aan succes.”

Een van de belangrijkste zaken in een elftal is de balans, aldus Gullit. “Je bent altijd op zoek naar balans in het elftal. Er zijn natuurlijk altijd momenten waarop zoiets er niet is. Het mooiste voorbeeld is de manier waarop PSV in Madrid tegen Atlético Madrid speelde. Als je dat in Nederland doet, word je geslacht. Dan zegt men dat kan niet. Maar bij Atlético was het ineens geweldig. Heel Europa vond het geweldig, toen moest Nederland ineens ook mee. Ik vond het heel erg leuk om te zien dat PSV die aanpassing maakte en bijna doorging.”

“Er is een grote kans dat PSV opnieuw kampioen wordt, maar ik denk dat Feyenoord nu wat stabieler lijkt. Giovanni van Bronckhorst is daar ondanks heel veel stress en kritiek toch gebleven, ze hebben de rust bewaard. Maar dat moet, het kan niet anders. Je hebt het bij Ajax gezien, zij hebben met Frank de Boer ook de rust bewaard. Je hebt ook spelers nodig die dat kunnen. Dat is Andrés Guardado voor PSV, hij was the missing link.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here