Home Nieuws Ruud Gullit gaat niet mee in onterechte negativiteit en is lyrisch over...

Ruud Gullit gaat niet mee in onterechte negativiteit en is lyrisch over PSV

1153
0

Als we het gros van de analisten moeten geloven deugt er weinig meer van het huidige PSV. Ruud Gullit denkt daar duidelijk anders over.

De seizoenstart is niet bijster goed te noemen maar voetbal is en blijft ook deels een toevalssport waarbij details soms de doorslag geven maar vervolgens niet meteen alles bepalend hoeven te zijn. De negativiteit rondom het huidige PSV kent geen grenzen bij een groot deel van de fans. Het is echter op weinig gebaseerd.

Het enige wat er dit seizoen beslist is, is het feit dat er geen Champions League voetbal gespeeld gaat worden. Verder ligt alles nog gewoon open dus een prima seizoen in de Europa League behoort ook zeker nog tot de mogelijkheden. Mocht dit scenario zich gaan voltrekken geeft dat automatisch weer een boost aan de transferwaarde van de diverse spelers die zich Europees kunnen gaan profileren.

De voorhoede van PSV is een ieder geval een houvast voor de rest van het seizoen. Ruud Gullit is dan ook lyrisch over de aanwezige kwaliteiten in de ploeg van Mark van Bommel. ‘De PSV voorhoede vertoont ‘Liverpool-trekjes’. Dat concludeert Ruud Gullit in zijn column in de Telegraaf. Mark van Bommel moet zijn elftal net zo laten spelen als de Engelse topploeg, schrijft de columnist van De Telegraaf dinsdag.

Ruud Gullit wil PSV duidelijk een hart onder de riem steken. De Amsterdammer en oud PSV’er heeft dan ook nog altijd een fijn gevoel bij zijn ex-werkgever, zoveel is duidelijk. Gullit is laaiend enthousiast over Donyell Malen, Steven Bergwijn en Bruma. Hij ziet ‘verschrikkelijk veel potentie’ in het trio. ‘Terwijl Van Bommel daarachter nog de beschikking heeft over Sam Lammers, Hirving Lozano en Cody Gakpo. Uitstekende aanvallers, stuk voor stuk.’

‘PSV heeft iets in huis wat het misschien zelfs niet eens wist, maar wat ik tegen FC Twente wel gezien heb. PSV kan zich ontwikkelen tot het Nederlandse Liverpool. De aanval vertoont pure Liverpool-trekjes’, vindt Gullit.

‘Jürgen Klopp heeft met Mané, Salah en Firmino drie toppers voorin lopen, die elke wedstrijd het verschil kunnen maken. Daarachter speelt het complete team in dienst van dit supertrio. Zo moeten ze het bij PSV ook aanpakken. Iedereen dient zich weg te cijferen voor die drie snelle behendige aanvallers voorin’, stelt Gullit vast.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here