Home Nieuws Ruud Gullit baalt van remise tegen United

Ruud Gullit baalt van remise tegen United

13
0

Ruud Gullit is van mening dat er voor PSV meer in had gezeten dan de remise op Old Trafford. De oud PSV spits en aanvoerder stelt dat er te weinig besef was om de 3 punten mee te nemen.

Gullit zet zijn visie kracht bij. “En toch bleef ik met een katerig gevoel zitten na afloop. Omdat er voor PSV veel meer in had gezeten dan een gelijkspel”, schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. “Achteraf denk ik dat de PSV’ers dit te weinig beseften. We moeten uitkijken dat we onszelf in Nederland geen complex aanpraten dat we zo verschrikkelijk slecht zijn. Te vaak verdedigen we slecht en te vaak zijn we naïef in de aanval, maar PSV laat ook zien dat we heus wel aardig kunnen voetballen en helemaal niet zo slecht zijn als we zelf vaak verkondigen. Manchester United is wel de nummer twee van de Premier League, hoewel ze veel kritiek oogsten met hun saaie spel. In de Eredivisie hebben spitsen het bij Ajax, PSV en Feyenoord te eenvoudig en daarvoor krijgen ze internationaal de rekening gepresenteerd. In de competitie krijgen ze zoveel kansen dat er uiteindelijk altijd wel één of twee ballen invliegen.

Vervolgens denken ze samen met hun directe omgeving dat ze goed hebben gespeeld. Maar dat is helemaal niet zo. Het gaat er juist om te scoren als je maar één of misschien twee kansen krijgt. Pas dan heb je een goede wedstrijd gespeeld. Die scherpte ontbreekt bij te veel Nederlandse spitsen. Het is allemaal te vrijblijvend. Daar kom je in grote competities en internationaal niet mee weg. Natuurlijk heeft het missen van kansen ook met kwaliteit te maken. Daarom kan je het spelers als bijvoorbeeld Jürgen Locadia van PSV niet altijd kwalijk nemen dat hij de verkeerde keus maakt. Gaat hij voor eigen eer en verprutst daarmee een kans of ziet hij het niet. Het zijn details, maar ze maken op het niveau van de Champions League het verschil tussen gelijkspelen of winnen”, besluit Gullit.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here