Home Nieuws Rutten geeft toe dat er teveel discussies met Van Nistelrooij waren: ‘Wilde...

Rutten geeft toe dat er teveel discussies met Van Nistelrooij waren: ‘Wilde ik mezelf niet nog een jaar aandoen’

9679
0

Ook Fred Rutten heeft toegegeven dat er teveel te doen bleek rond Ruud van Nistelrooij en zijn werkwijze.

PSV haalde zondagmiddag dankzij Xavi Simons een uitstekend resultaat en dus lijkt de rust wedergekeerd rond de club. Wel is duidelijk merkbaar dat de beslissing van trainer Ruud van Nistelrooij er bij de spelers flink heeft ingehakt. Er wordt dan ook steeds meer duidelijk rond het vertrek van de trainer.

Volgens aanvoerder Luuk de Jong bleven de spelers aangeslagen achter na de beslissing van de coach. Ook Luuk de Jong beek ontzet en geschokt te zij. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zei de 32-jarige spits na afloop van AZ-PSV. “Iedereen was in shock, van zijn à propos. We stonden met onze mond vol tanden. Wat was er nou precies gebeurd?”

Ook Xavi Simons kon niet geloven wat er was gebeurd. “Het was moeilijk”, zei hij tegen ESPN. “Ik heb een goede band met de trainer gehad en ben dankbaar wat hij voor me heeft gedaan. Hij heeft me hiernaartoe gebracht. Voor iedereen was het een verrassing.”

Technisch directeur Earnest Stewart en algemeen directeur Marcel Brands gaven de leiding over de trainingen en de wedstrijd tegen AZ aan assistent Fred Rutten en dus waren de schijnwerpers deze week gericht op Fred Rutten, die met zijn gedraai en gekeer in de media ook weer liet zien absoluut geen hoofdtrainer te zijn. Toch is dat wel de ambitie van Rutten.

De zestigjarige Rutten stond naar eigen zeggen voor een van zijn moeilijkste klussen uit zijn lange trainersloopbaan. “We moesten in zo’n kort tijdsbestek de hoofdjes één kant op krijgen en een goed resultaat voor de club behalen.”

Ook Fred Rutten erkende zondag na afloop van AZ – PSV dat er haarscheurtjes waren ontstaan in zijn relatie met Ruud van Nistelrooij. Een maand geleden kondigde hij daarom zijn vertrek bij de directie aan. “Er waren iets te vaak discussiepuntjes en dat wilde ik mezelf op mijn leeftijd niet nog een jaar aandoen. Ik was assistent, maar ik voelde me hoofdtrainer”, aldus Fred Rutten die in onderstaande video weer ouderwets aan het draaien en keren was zoals we dat feitelijk al jaren gewend zijn van Rutten.


Vorig artikelGiovanni van Bronckhorst als nieuwe trainer van PSV: ‘Een meer op resultaatgerichte trainer’
Volgend artikelUitspraken Stan Valckx alleszeggend: ‘Van Nistelrooij kreeg van de directie te horen: het is code rood’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in