Home Nieuws Rust rond PSV ondanks ‘lekkende’ Bayern-directie, Stewart goed voorbereid op uitgaande transfers:...

Rust rond PSV ondanks ‘lekkende’ Bayern-directie, Stewart goed voorbereid op uitgaande transfers: ‘Lijstjes klaar als er iemand vertrekt’

4995
0

Earnie Stewart stelt de achterban min of meer gerust met de transferzomer op komst. De technische baas van de club beseft dat er veel op hem en de club af zal gaan komen.

Desalniettemin lijkt Earnie Stewart de achterban gerust te willen stellen nu er belangrijke maanden volgen. Er heerst rust rond de club, ondanks de recente uitspraken van Noa Lang een lekkende FC Bayern-directie. Noa Lang bleek graag te willen openbaren dat het seizoen voor hem uitermate teleurstellend is verlopen en tegelijkertijd voelde de aanvaller zich ook schuldig dat hij de club en achterban maar zo weinig heeft kunnen brengen dit seizoen.

Noa Lang wilde de technische staf geenszins verwijten maken en bracht zijn statement dan ook als mededeling in plaats van als verwijt. Dat is een groot verschil. Hoe dan ook, Peter Bosz zal volgend seizoen weer de beschikking hebben over een topfitte Noa Lang en dat mag met recht iets om naar uit te kijken worden genoemd. En de medische staf? Daar vinden wellicht nog wat evaluaties plaats komende maanden maar zoals Peter Bosz vrijdagmiddag al concludeerde, er valt verder niets over te melden en een probleem is er al helemaal niet.

De rust die er rond PSV heerst zo net na de behaalde landstitel geldt als een stabiele basis voor Earnie Stewart om komende maanden te smeden aan een selectie die wellicht nog betere prestaties dan zit seizoen kan bewerkstelligen. Een jaar geleden bleek de gehele zomer vanaf de laatste competitiewedstrijd in het teken te staan van de voorronde-wedstrijden richting de groepsfase van de Champions League. Daar is dit seizoen geen sprake van. Die situatie heeft zich volledig ten gunste gekeerd want de club is al zeker van acht groepswedstrijden, 4 keer een uitverkocht huis, een bak aan inkomsten en nog veel meer goeds.

PSV is daarnaast klaar om toe te slaan op de transfermarkt, mocht het de komende transferperiode een of meerdere spelers verliezen. Dat vertelt technisch directeur Earnest Stewart in een groot interview met Voetbal International. Natuurlijk, de rust in sportieve en financiële zin kan zomaar omslaan mochten clubs als Liverpool of Paris Saint-Germain besluiten de jacht op Johan Bakayoko of Joey Veerman te openen. De huidige rust in combinatie met de sportieve staat van de selectie is voor Earnest Stewart een voorrecht om in te mogen werken.

Daar kan een naar de media lekkende directie van FC Bayern München niets maar dan ook niets aan veranderen. De lijntjes vanuit de Bayern-directie richting BILD en Kicker zijn immers kort te noemen. Hoe dan ook, Malik Tillman is de komende jaren PSV’er.

“Je mag ervan uitgaan dat de lijstjes klaar zijn en dat de vervangers klaarstaan als er iemand vertrekt”, vertelt Stewart in gesprek met Voetbal International. “Daar zijn we een heel jaar mee bezig”, vervolgt Stewart. “Dat is niet altijd eenvoudig. Want je merkt nu dat spelers op wat voor manier dan ook willen profiteren van dit succes. Hetzij met een volgende stap, of financieel, of het hier iets beters voor elkaar krijgen. Dat snap ik allemaal. Wij zijn continu met spelers en managers aan de slag om dat goed op te vangen. Maar dat zal af en toe best moeilijke periodes geven.”

De technisch directeur zal de komende periode ook praten met het management van spelers als Jordan Teze, Olivier Boscagli, Walter Benítez en Mauro Júnior, wiens contracten medio 2025 aflopen. “Ik heb samen met de hoofdcoach een beeld van wie onze sterkhouders zijn en wat ons als team nu zo sterk maakt. Dat moet hét raamwerk voor volgend seizoen zijn en daar gaan we omheen werken”, zegt Stewart daarover.


Vorig artikelPSV naar Sittard | Verwachte opstelling in nieuwe uitshirt in ‘protestwedstrijd’
Volgend artikel‘Echte sportmannen willen het allerhoogste bereiken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in