Home Nieuws Russische media verwachten meer van PSV dan van Ajax

Russische media verwachten meer van PSV dan van Ajax

12
3

Rusland-watcher Michael Yokhin, journalist voor onder meer ESPN en The Guardian, geeft in gesprek met VoetbalPrimeur hoger op van PSV dan van Ajax. Met name Peter Bosz wordt afgemaakt door het Russische journaille.

Ajax zette zichzelf behoorlijk te kijk met de afstraffing in Rusland. De 15000 toeschouwers uit het kleine Rostov konden hun ogen niet geloven toen hun favorieten zich zo gemakkelijk konden plaatsen voor het Europese miljoenenbal. Rostov begon de groepsfase van de Champions League nog met een 5-0 nederlaag bij Bayern München. Geen schande, vindt de verslaggever. “Na een onterechte penalty en een goal vlak voor rust viel het team uiteen tegen een van de beste teams van de wereld en dat kan gebeuren”, zegt Yokhin in gesprek met VoetbalPrimeur. “Het is onwaarschijnlijk dat dit opnieuw gaat gebeuren tegen PSV.”

Yokhin was na de Ajax-uitschakeling niet te spreken over met name het tactisch onvermogen van Peter Bosz. Hij noemde de confrontatie tussen Bosz en Rostov coach Kurban Berdyev ‘de grootste coaching-mismatch van het jaar’ en zei dat ‘hij het amper kon geloven dat Bosz door Ajax was aangesteld’ door de tactische keuzes die de coach maakte tijdens het 4-1 verlies tegen de 5-3-2 spelende Russen. In Phillip Cocu heeft hij meer vertrouwen. “Cocu wacht een zware taak. Maar hij is een betere coach dan Bosz, dus hij kan daar wel een goed resultaat meenemen.”


Facebook Comments

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here