Home Nieuws Ruimte in salarishuis na ‘deels’ transfervrij vertrek Timo Baumgartl naar Schalke 04

Ruimte in salarishuis na ‘deels’ transfervrij vertrek Timo Baumgartl naar Schalke 04

2337
0

PSV en Timo Baumgartl zullen normaal gesproken over enkele dagen niet meer aan elkaar verbonden zijn.

PSV en Schalke 04, komend seizoen weer actief op het tweede niveau van Duitsland, de zogenaamde tweede Bundesliga, zijn akkoord over een transfer naar de club uit Gelsenkirchen. PSV beleefde weinig plezier aan de in het verleden als groot talent geldende Timo Baumgartl, die de club zo’n slordige 10 miljoen euro heeft gekost.

Ter vergelijking; PSV kan deze zomer Davinson Sanchez voor een bedrag van om en nabij de 12 miljoen euro overnemen van Tottenham Hotspur. Daarmee gezegd hebbende dat PSV vier jaar geleden volledig mis wist te tasten bij het scouten en daarna inschatten van de kwaliteiten van Timo Baumgartl, die weliswaar in het verleden Duits jeugdinternational is geweest maar desondanks een weinig opwaartse lijn van zijn carriere kent.

Desalniettemin geloofde John de Jong en zijn scouts dusdanig in de kwaliteiten van de toen 23-jarige Baumgartl dat er zonder pardon 10 miljoen overgemaakt werd naar Stuttgart. In de zomer van 2023 zal Baumgartl PSV dan toch gaan verlaten én zelfs deels transfervrij gaan verlaten. Hoe zit dat precies?

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International melden dinsdagavond laat dat PSV slechts in de toekomst mee kan delen in toekomstige opbrengsten rond een eventuele verkoop van Baumgartl door Schalke aan een volgende club. Naar verluidt behoeft Schalke vooralsnog per heden niets voor Baumgartl te betalen. Beide clubs zouden hierover mondeling akkoord hebben bereikt, wat nog slechts op papier uitgewerkt zou moeten worden.

En dus geeft PSV toestemming aan Baumgartl om de komende dagen de medische keuring in Gelsenkirchen te ondergaan. Volgens Voetbal International wil Schalke 04 Timo Baumgartl graag transfervrij overnemen van PSV maar de club wenst hier niet aan mee te werken. Wel ziet PSV ruimte in het salarishuis ontstaan nu het vertrek van de 27-jarige Duitse verdediger nabij is. Daarmee lijkt de komst van een nieuwe centrale verdediger weer wat dichterbij te zijn, al lijken de kaarten rond Spurs verdediger Sanchez wel geschud te zijn.

‘De club krijgt in de toekomst wel bonussen, waardoor er alsnog iets aan Baumgartl verdiend kan worden. Hij meldt zich een dezer dagen in Gelsenkirchen voor de medische keuring’, klinkt het.

Baumgartl begon goed bij PSV na zijn komst in 2019. Mark van Bommel stelde de Duitser veelvuldig op maar vervolgens werd hij na maanden bankzitten verhuurd aan Union Berlin. Daar kreeg hij te maken met teelbalkanker maar gelukkig wist de verdediger daar geheel van te herstellen.

Woensdag speelt PSV een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven. De verwachting is dat de verdediger geen onderdeel uit zal maken van de selectie van Peter Bosz, weet het Eindhovens Dagblad te melden. ‘Baumgartl is dan normaal gesproken al naar de medische keuring, al kan dat nog een dagje later worden als alle afspraken niet goed op papier staan’, aldus de regionale krant.


Vorig artikelIs Sangaré nog PSV’er rond tweeluik tegen Graz? ‘Veelvuldig contact Nottingham en management Sangaré’
Volgend artikelWaarom Donny van de Beek aan PSV gelinkt wordt: ‘Een win-win situatie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in