Home Nieuws Ruim 1800 fans naar Londen voor Arsenal – PSV, tegenvallende kaartverkoop verklaarbaar

Ruim 1800 fans naar Londen voor Arsenal – PSV, tegenvallende kaartverkoop verklaarbaar

6637
0

PSV krijgt volgende week woensdagavond in het Londense Emirates Stadium steun van ruim 1800 fans. Dat is op zich een mooi aantal te noemen en altijd nog 200 fans meer dan bij uitwedstrijden in Rotterdam en Amsterdam aanwezig zijn.

PSV krijgt in Rotterdam en Amsterdam vaak 1600 tickets toegewezen. In Londen, in het stadion van Arsenal, is het wat anders geregeld met het aantal beschikbare tickets. Los van de zakelijke ticketverkoop aan PSV zijde zal het uitvak in het Emirates Stadium van Arsenal gevuld zijn met 1800 fans.

Dat is in vergelijking met het aantal beschikbare kaarten een kleine tegenvaller te noemen. Op verschillende forums voor supporters wordt door fans van andere clubs de draak gestoken met het aantal van 1800 fans. Dat is niet helemaal terecht te noemen.

PSV speelt voor het eerst in vijf seizoenen weer Champions League maar dat betekent niet dat de gemiddelde portemonnee van de gemiddelde PSV fan ineens extra gevuld is. Zo net na de vakantieperiode is het niet eenvoudig een betaalbare trip naar Londen te boeken. De zo ongeveer duurste stad van Europa blinkt momenteel uit in het naar boven bijstellen van hotelovernachtingen. Dat is enkele weken na de vakantieperiode voor veel fans teveel van het goede.

Een andere reden voor het niet uitverkopen van het uitvak in het Emirates Stadium in het Noord-Westen van de metropool is dat PSV nog geen 10 maanden geleden ook al te gast was in Londen. Destijds speelde PSV verdienstelijk maar verloor het wel met 1-0. De loting mag sportief gezien prima te noemen zijn maar qua reizen is het enigszins gesneden koek voor veel fans omwille van de trip van nog geen jaar geleden, die overigens ook nog eens een keer verzet bleek te zijn.

Hetzelfde geldt voor de uitwedstrijd in Sevilla van 29 november dit jaar. Dat is negen maanden na het laatste bezoek van de PSV fans aan de stad in het zuiden van Spanje. Ook voor deze uitwedstrijd zal naar verwachting de animo iets minder zijn dan eerder dit jaar.

RC Lens wordt een compleet nieuwe tegenstander voor PSV. De club het uit grensgebied in het noorden van Frankrijk speelde de afgelopen tien seizoen überhaupt geen Europees voetbal en is voor PSV een grote onbekende. PSV speelt op 24 oktober tegen Lens in Stade Bollaert-Delelis en ontvangt de Franse club op 8 november in het Philips Stadion. De afstand van Eindhoven naar Lens is om precies te zijn 246 kilometer.


Vorig artikelOpmerkelijk: Stijn Spierings terug naar Toulouse | ‘Hij vertraagt het spel steeds’
Volgend artikelSchema en programma UEFA YOUTH LEAGUE | PSV onder 19 op De Herdgang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in