Home Nieuws KNVB meet met 2 maten met aanstelling ‘Rotterdammer’ Makkelie

KNVB meet met 2 maten met aanstelling ‘Rotterdammer’ Makkelie

31
0

Scheidsrechter Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter van dienst voor de wedstrijd in de Kuip tussen Feyenoord en PSV. De aanstelling van de Rotterdamse hoofdagent is opmerkelijk te noemen. Het is een duidelijk staaltje van ‘meten met 2 maten’ vanuit de KNVB. Er zijn scheidsrechters die om overduidelijke redenen niet zo dicht bij hun woon- of werkplaats mogen fluiten.

Makkelie heeft nog niet zo lang geleden de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV volledig laten ontsporen en uit de hand laten lopen. Makkelie acteerde als een volwaardige en ouderwetse thuisfluiter die de ene na de andere discutabele beslissing nam, uiteraard in het voordeel van de Rotterdammers.
Het publiek in de Kuip had ook allang in de gaten dat Makkelie een matige wedstrijd floot en zweepte de sfeer nog verder op. Makkelie gaf rode kaarten en strafschoppen waardoor Feyenoord eenvoudig won en PSV gedesillusioneerd achterbleef.

Danny Makkelie is hoofdagent in de regio Rijnmond met als standplaats Rotterdam. Opvallend feit is dat scheidsrechter Bjorn Kuipers door de KNVB niet als scheidsrechter wordt aangewezen voor thuisduels van FC Twente, wat overigens ook geldt voor scheidsrechter Bas Nijhuis.
Ondernemer Kuipers heeft diverse supermarkten in de regio Twente. De Tukker is met de KNVB overeengekomen dat omwille van het voorkomen van discussies m.b.t. de klandizie van de supermarkten, Kuipers geen wedstrijden van Twente zal fluiten.
Bas Nijhuis geldt als graag geziene gast in de skyboxen van de noodlijdende club uit Enschede en fluit vrijwel nooit wedstrijden van FC Twente. Scheidsrechter Makkelie heeft op dat vlak geen beperkingen opgelegd gekregen van de KNVB. Terwijl er toch veel raakvlakken op te sommen zijn m.b.t. het professionele leven van Makkelie buiten het voetbal om.
De website van Makkelie staat vol met functieomschrijvingen, zoals het geven van lezingen en trainingen.
Het laat zich raden dat Makkelie veelal in de eigen regio Rijnmond operationeel is met zijn activiteiten. Een scheidsrechter is tenslotte ook maar een mens. Volledige onpartijdigheid is vrijwel onmogelijk gezien het menselijke aspect wat ook scheidsrechters met zich meedragen. Daarom heeft de KNVB besloten om sommige scheidsrechters beperkingen op te leggen, zoals met Kuipers en Nijhuis is gedaan.
Het roept vraagtekens op dat juist de in Rotterdam werkende en in Dordrecht wonende Makkelie, geen beperkingen opgelegd krijgt. Een scenario zou kunnen zijn dat naar alle waarschijnlijkheid de voordeur van huize Makkelie in Dordrecht maandagmorgen toch wat frisser en frivoler wordt dichtgetrokken, rijdend richting Rotterdam voor de maandagdienst, in de wetenschap dat matchwinner Kuijt de wederom discutabel gegeven penalty heeft binnengeschoten.

PSV Inside heeft de KNVB om een reactie gevraagd maar dit is tot op heden nog onbeantwoord gebleven.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here