Home Nieuws Rookgordijn rond Mo Ihattaren of een ‘gewone’ conditieachterstand?

Rookgordijn rond Mo Ihattaren of een ‘gewone’ conditieachterstand?

5127
0

Ibrahim Afellay en Theo Janssen waren donderdagavond niet bepaald enthousiast bij het horen van het nieuws rond Mo Ihattaren.

Beide analisten hebben zo hun vraagtekens bij het besluit van Roger Schmidt om Mohamed Ihattaren komende weken aan de kant te houden. Ihattaren traint de rest van de week individueel. Zo lijkt er zich een rookgordijn te ontwikkelen rond Ihattaren. Wat speelt er precies?


Ihattaren was ziek en heeft last van de nasleep in zijn herstel. Daardoor miste hij de Europa League-wedstrijd tegen PAOK en komt hij zondag ook niet in actie tegen Sparta.

Roger Schmidt hield het simpel vrijdagmiddag en bevestigde dat Ihattaren tegen Sparta zal ontbreken. “Dat is het plan ja. Die beslissing hebben we deze week genomen. Als we hem nu terug zouden brengen in de normale groepstraining, zou dat niet veel zin hebben. Hij is niet in een goede conditie. Dat hebben we met hem besproken, we hebben een duidelijk plan.”

Schmidt benadrukt dat Ihattaren zelf geheel achter het plan van aanpak staat. “Hij is er blij mee, hij werkt hard. Als we individueel hard met hem werken, is hij niet wedstrijdfit en zal hij twee wedstrijden moeten missen. Hopelijk is dat snel beter, dan komt hij weer bij het team. Ik vind hem een super voetballer en het is mijn verantwoording om op hem te passen. Alle ogen zijn op hem gericht, daarom neem ik hem in bescherming.”

“Je moet het als waarheid aannemen”, zei Afellay donderdagavond in de studio van RTL7. “Ik vind het geen goede timing. Als je dit voor de wedstrijd tegen Twente al weet en maandag ook, waarom vertel je het dan niet? Als iemand zwak en misselijk is, moet je juist minder trainen.”

Theo Janssen vindt de situatie ook opmerkelijk. “Er zijn weinig spelers die vragen of ze een weekje aan de kant mogen staan. Als speler wil je altijd op het veld staan. Als je moe bent train je gedeeltes mee en ga je niet individueel aan de slag. Ik vind het een beetje apart”, aldus de analist. “Het gekke was dat hij best veel speelde. Dat deed hij best goed. Tegen FC Twente speelde hij ineens niet en nu krijgen we dit verhaal. Het kan best waar zijn, we weten het niet, maar ik vind het apart.”

 


Facebook Comments