Home Nieuws Rondo analisten minder enthousiast over Simons: ‘Hij moet nog één stapje maken...

Rondo analisten minder enthousiast over Simons: ‘Hij moet nog één stapje maken bij PSV’

2025
0

De lofzang over Xavi Simons kent geen grenzen. De kritieken zijn louter lovend te noemen maar zo nu en dan wordt er ook op de rem getrapt.

Dat geldt ook voor Ruud Gullit en Andy van der Meijde. Beide analisten zien nog wel flink wat verbeterpunten voor Simons. Zo denkt van der Meijde dat Simons zich minder met tegenstanders moet bezighouden in wedstrijden waarin het even wat minder loopt. De analist van Veronica wijst naar de wedstrijd tegen FC Emmen, waarin Simons het voortdurend aan de stok had met Emmen verdediger Te Wierik. Dit kan ten koste gaan van zijn spel, is van der Meijde kritisch.

Ook Ruud Gullit ziet ruimte voor verbetering. Bij Rondo zegt Ruud Gullit dat Simons nog ‘een stapje’ moet maken, Youri Mulder twijfelt of Simons de wereldtop gaat halen en Jan van Halst is ook lovend over Simons. Van Halst ziet Simons nog verder geraken dan Cody Gakpo.

“Hij moet nog één stapje maken bij PSV in de manier hoe hij speelt. Het is nu allemaal frivool, maar volgend jaar wil ik het ook allemaal weer zien. De potentie is er. Wat je wel over hem hoort is dat hij zichzelf het lazerus traint. Hij straalt plezier uit en wil heel veel doen”, zegt Gullit.

Mulder heeft iets meer twijfels. “Wat ik ook hoor is dat mensen hem het grootste talent van Europa vinden. Dan denk ik: nou. Of hij echt een superster is weet ik niet. Het is leuk om over na te denken, maar de kunst in het voetbal is om te laten zien dat je echt bij de absolute wereldtop hoort.”

Van Halst vergelijkt Simons vervolgens met Gakpo. “Als je Simons vergelijkt met Gakpo, los van de technische kwaliteiten, heb ik meer vertrouwen in Simons. Dat komt puur door de intentie waarmee hij op het veld staat.”


Vorig artikelGakpo scoort eerste doelpunt voor Liverpool in derby tegen Everton
Volgend artikelGakpo in extase na doelpunt in stadsderby tegen Everton, Real Madrid en Newcastle wachten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in