Home Nieuws Ronald Waterreus wijst naar Zwolle keeper Diederik Boer

Ronald Waterreus wijst naar Zwolle keeper Diederik Boer

205
0

Ook Ronald Waterreus heeft een mening over de overwinning van PSV in Zwolle. De oud doelman heeft het in zijn column in VI niet over geluk of een portie mazzel van de koploper. 

Ronald Waterreus wijst naar Zwolle keeper Diederik Boer, die feitelijk een behoorlijke fout maakte en daarmee aan de basis stond van de thuisnederlaag. Waterreus haalt de factor geluk niet eens aan. Isimat-Mirin besloot in de blessuretijd mee naar voren te sprinten, Luuk de Jong ging ouderwets en heldhaftig een kopduel aan nadat Locadia nog een scherpe voorzet wist af te leveren. Dit alles vond plaats na 92 zware speelminuten. Geluk of lef en durf?

Ronald Waterreus kijkt als oud doelman naar het optreden van zijn de Zwolle keeper, die in de eerste helft zowel goed als twijfelend optrad, zoals bij de grote kans voor Hendrix en later de scrimmage rond Luuk de Jong. ‘Wat gaat er onder de lat toch veel mis in de Eredivisie. En, ik zal iedereen voor zijn: als íémand over blunders mag beginnen, dan ben ik het. Een fout is een fout, en elke fout is er voor een keeper één te veel. Dat is ons noodlot. Achter elke fout zit wel een verhaal. PEC Zwolle verliest van PSV door een moment van zwakte van Diederik Boer. Een dubbele fout eigenlijk, want hij leidde die laatste scrimmage zelf in door de bal te laten vallen. Sneu voor hem en voor PEC, dat de laatste weken de hemel in wordt geprezen. En terecht, want ik heb van ze genoten tegen PSV. Over Boer maak ik me totaal geen zorgen. Hij is gewoon een prima Eredivisie-keeper met een schat aan ervaring. Die snapt dat zo’n uitglijder bij het vak hoort’, beschrijft Waterreus zijn column in VI.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here