Home Nieuws Ronald Waterreus wijst naar keeperstrainer van der Gouw: ‘Ik was meteen opgestapt’

Ronald Waterreus wijst naar keeperstrainer van der Gouw: ‘Ik was meteen opgestapt’

3486
0

Dat Ronald Waterreus niet zomaar met zich laat sollen is een ieder bekend. In zijn periode bij PSV was Waterreus geregeld onderwerp van gesprek.

De Limburgse oud-doelman volgt de verrichtingen van PSV nog op de voet en dus ook de keepersvraagstukken waar de selectie van Roger Schmidt mee te kampen heeft. Roger Schmidt maakt onnavolgbare keuzes en wie de Duitse trainer niet zou kennen zou zichzelf afvragen of Schmidt de spanning en stress van het bestaan van professioneel voetbaltrainer wel aan kan.

Vooralsnog zijn Joel Drommel en Yvon Mvogo ‘slachtoffer’ van de dadendrang van Roger Schmidt, al dienen de twee heren ook wel in de spiegel te kijken wat de eigen prestaties aangaan want het is bar en boos en kommer en kwel, om maar wat uitdrukkingen te gebruiken over het wel en wee onder de lat bij PSV. Ronald Waterreus is ervaringsdeskundige en ziet PSV onder Schmidt voort ploeteren. De Limburgse analist begrijpt niets van de keuzes van Schmidt en wijst daarbij naar keeperstrainer Raimond van der Gouw.

Waterreus begreep de wissel van Drommel want er werd gewoon slecht gepresteerd. En dus zegt Waterreus in gesprek met de Skiete Willy Podcast van Voetbal International: ‘Er zijn na de winterstop drie wedstrijden geweest, waarin je niet tevreden bent over hem. Als keeper bij een club als PSV word je beoordeeld op wat je niet goed doet. Wat je goed doet, vindt iedereen normaal. Je moet als club ook durven zeggen: “Het is niet goed gegaan of het is niet goed genoeg en nu is er de kans voor een ander.” Zijn uitleg was ook te billijken, want het stond vast dat Mvogo het seizoen zou afmaken in Eindhoven.’

Het terugdraaien van de beslissing om Mvogo weer te passeren voor Drommel is indirect ook een verwijzing naar keeperstrainer Raimond van der Gouw en dus zegt Waterreus over van der Gouw. ‘Ik was meteen opgestapt gisteren. Het kan niet wat er gebeurd is. Jij moet met die gasten werken. Je laat iemand die fouten maakt, en dat hoort erbij, een halfjaar keepen en dan mag de ander één keer spelen, die gaat onder de bal door en dan zagen we hem tot de oksels af. Die Mvogo weet nu: ik hoef het hele jaar niets meer te doen”, aldus een zeer kritische Ronald Waterreus.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here