Home Columns Ronald Waterreus kleineert Ajax inzake naamswijziging Arena

Ronald Waterreus kleineert Ajax inzake naamswijziging Arena

31
0

Ronald Waterreus begeeft zich met zijn mening over de naamswijziging van de Arena op een gevoelig vlak. Waterreus spreekt zich uit over de aankomende naamswijziging van de Amsterdam Arena. Waterreus kleineert hiermee Ajax.

Waterreus vindt het géén goed plan om de Arena naar Johan Cruijff te vernoemen. De analist legt in Voetbal International uit dat Cruijff tekort wordt gedaan met ‘slechts’ een vernoeming.

‘De sentimenten van de Ajax-supporters begrijp ik best. Alleen: ik vind het geen goed plan. Domweg omdat je hem daarmee tekort doet. De voetballer Cruijff is veel te groot om zijn naam aan de Arena te verbinden. Hij is veel groter dan dat Ajax is. Die club is groot dankzij Cruijff. En niet andersom’, schrijft Waterreus in een column.  ‘De link Cruijff-Arena zie ik daarom niet echt, behalve dan dat hij er soms op de tribune zat om naar Ajax te kijken. Dat stadion heeft amper geschiedenis. En als Cruijff nu iets wél heeft, is het geschiedenis. Bovendien heeft hij er zelf nooit in gevoetbald. Daarbij, en dat zeg ik niet om lullig te doen, is de Arena internationaal natuurlijk lang niet bij iedereen bekend’.

Waterreus vindt de thuishaven van FC Barcelona wél een geschikt stadion om naar Cruijff te vernoemen. ‘Dat zou natuurlijk bij uitstek hét stadion zijn dat de naam van Cruijff moet dragen. Estádio El Salvador, zoiets. Iedereen over de hele wereld kent FC Barcelona, iedereen kent Camp Nou. En dus hou je op die manier ook de naam Cruijff springlevend.’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here