Home Nieuws Ronald Waterreus: ‘Je weet niet of Drommel het beter gaat doen dan...

Ronald Waterreus: ‘Je weet niet of Drommel het beter gaat doen dan Mvogo’

501
0

Ervaringsdeskundige Ronald Waterreus gaat uit van een mooie toekomst voor Joel Drommel bij PSV maar waakt ook voor teveel optimisme.

Niet iedereen is al meteen overtuigt van de kwaliteiten van Drommel. Zo denkt Valentijn Driessen van de Telegraaf dat het weleens kan gaan tegenvallen met Drommel in Eindhoven.


Waterreus ziet een talentvolle keeper. “Ik denk dat PSV een goede slag slaat met Drommel”, zegt Waterreus. “Het is een jonge, talentvolle keeper die eventueel straks ook bij Oranje kan gaan komen als hij het goed doet. Bij Twente heeft hij ook al een hoop meegemaakt. Van degradatie, tot promotie en wat teleurstellingen. Maar hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld, is mooi om te zien. Hij lijkt uit het juiste hout gesneden.”

“Ik vind het wel een logische aankoop. Zeker omdat Mvogo officieel geen eigendom van de club is, maar gehuurd is. Het lijkt me logisch dat je als club dan liever in iemand investeert die echt bij jou onder contract staat.”

Is Drommel dan al meteen een betere doelman dan Mvogo? “Maar dat weet je natuurlijk nooit. Je kunt geen garanties kopen in de voetballerij. Je weet niet of Drommel het beter gaat doen dan Mvogo”, stelt Waterreus.

De druk bij PSV en et moeten presteren in de top gaat veel vragen van Drommel. Hoe kijkt de Limburger daar precies naar? Waterreus is erg benieuwd hoe de nuchtere Drommel om zal gaan met de druk van een topclub. “Bij PSV ligt er een vergrootglas op je. Analisten, fans, iedereen vindt wat van je. Kan hij daarmee omgaan? Bij Twente kun je een keer gelijkspelen of verliezen. Bij PSV moet er altijd gewonnen worden. Of hij bestand is tegen die druk? Daar kom je alleen achter als hij het ondergaat.”