Home Nieuws Ronald Waterreus hard voor Ihattaren: ‘Einde oefening’ | Dick Advocaat wijst naar...

Ronald Waterreus hard voor Ihattaren: ‘Einde oefening’ | Dick Advocaat wijst naar prestaties bij PSV

7884
0

Met bekend worden van de trieste aftocht van de Nederlandse velden van Mo Ihattaren ontstaan er als vanzelf weer allerlei analyses en conclusies over het hoe en waarom van het jonge toptalent.

Dat geldt ook voor de analisten van het programma Rondo van Ziggo. Mo Ihatarren houdt de voetbalgemoederen nu eenmaal bezig. De heren analisten Dick Advocaat, Marco van Basten en Ronald Waterreus vinden de meest recente ontwikkelingen rondom Ihattaren erg zonde, zoals ook dezelfde woorden aan tafel bij Veronica Offside te beluisteren vallen. Toch is men ook hard voor de speler in kwestie. Ronald Waterreus en Marco van Basten denken dat het volledig aan Ihattaren zelf ligt, waar Dick Advocaat iets milder is.

Advocaat heeft nog steeds goede hoop dat de carrière van de jongeling alsnog vlot getrokken kan worden. De oud bondscoach en PSV trainer wijst naar PSV en de jaren dat Ihattaren furore maakte onder Mark van Bommel. Advocaat is de prestaties van Ihattaren bij PSV dan ook nog lang niet vergeten.

‘Ik denk niet dat het klaar is’, zegt Advocaat aan tafel bij het Ziggo programma Rondo. Ik heb hem wedstrijden bij PSV zien spelen die geweldig waren. Misschien kan het nu een keer omslaan, dat hoop ik voor hem. Als je zo’n talent hebt, is dit toch echt doodzonde. Ik dacht dat Vanenburg hem hielp, maar weet niet wat er daarna weer is gebeurd’, aldus Dick Advocaat, die bepaald geen bijval krijgt van zijn tafelgenoten.

‘Ik vrees dat het einde oefening is’, stelt Ronald Waterreus vast. De oud-doelman en criticaster gelooft niet dat Ihattaren zijn carrière nog op de rit krijgt na alles wat er gepasseerd is. ‘Misschien zien we hem een keer terug bij een Serie B-club. Dat is zo zonde. Iedereen bij PSV deed al zijn uiterste best er iets van te maken, maar het lijkt allemaal niet te werken. Hij had over Vanenburg ook mooie woorden, maar dat lijken nu helaas holle frasen’, aldus analist Waterreus die ook naar de jaren van Ihattaren bij PSV wijst. ‘Als het bij PSV, Ajax én Sampdoria misgaat, gaat hij ook bij Juventus niet slagen. Het zijn elke keer dezelfde problemen, die na een halfjaar weer terugkeren.’

‘Het is triest voor hem en triest voor de voetballerij’, zegt Marco van Basten over Ihattaren. Ook Marco van Basten ziet het somber in voor de middenvelder uit Utrecht. Inmiddels wordt FC Utrecht genoemd als mogelijk volgende bestemming voor Mo Ihattaren.


Vorig artikelAjax – PSV | Wacht Joey Veerman een reserverol na maanden achtereen basisspeler te zijn geweest?
Volgend artikelKenneth Perez onder de indruk van Luuk de Jong: ‘Wordt altijd onderschat in Nederland, hij moet mee naar Qatar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in