Home Nieuws Ronald Waterreus geeft ‘diep gegrond medelijden’ met Ajax toe: ‘Puur gif voor...

Ronald Waterreus geeft ‘diep gegrond medelijden’ met Ajax toe: ‘Puur gif voor een selectie’

4370
0

Oud-PSV doelman Ronald Waterreus heeft zijn mening over de wedstrijd tussen PSV en Ajax bepaald niet onder stoelen of banken gestoken. Waterreus houdt er zelfs een stevige mening op na met scherpe randen.

De Limburger zag PSV zondagmiddag met name in de tweede helft excelleren en zette in Dagblad De Limburger zijn visie op de wedstrijd uiteen. Waterreus is kritisch op het spel van Ajax, de club waar hij niets mee heeft zoals hij weleens verkondigd. De laatste plaats in de Eredivisie tovert bij Waterreus echter geen lach op zijn gezicht.

“Wie weet staat de club over een poosje weer ‘gewoon’ in de subtop. Ik zou het mijn Amsterdamse vrienden, maar zeker die aardige en integere John, van harte gunnen”, schrijft Waterreus in zijn column in De Limburger. “Ik hoor u denken: die PSV’er houdt ons voor het lapje! Is niet zo. Ik betrap me de laatste tijd op een gevoel dat ik nog nooit in mijn 53-jarige bestaan gehad heb.”

Waterreus gaat verder en schrijft: “Aanvankelijk dacht ik aan een soort allergie, waarvan ik het bestaan niet kende. Later vermoedde ik dat het een onbekend virus was dat door mijn lijf gierde. Maar ik blijk met iets anders te kampen: diep gegrond medelijden met Ajax”, schrijft Waterreus, die naar eigen te gast was in het zuiden van Engeland.

“Nee, ik doel niet per se op de vele nederlagen die Ajax lijdt”, vervolgt Waterreus. “Het zit ’m in zoveel meer. In de mix aan gelatenheid en desinteresse waarmee de spelers hun fans steevast ‘bedanken’ na wedstrijden bijvoorbeeld. Het komt tot uiting in de houding van potentiële invallers tijdens hun warming-up. Het komt naar voren in de twee Stevens. De een, Bergwijn, is met zijn ontluisterende media-optredens een parodie op een aanvoerder”, haalt Waterreus uit naar zowel Steven Berghuis en Steven Bergwijn.

Maar Ronald Waterreus is nog niet klaar in zijn kritiek op de heren Ajax-voetballers. “De andere, Berghuis, is zo vaak bij relletjes betrokken dat je vermoedt dat hij door Feyenoord als infiltrant is neergezet in Amsterdam. Iemand met een dergelijk karakter is, zijn voetballende kwaliteiten ten spijt, puur gif voor een selectie als hem iets of iemand niet zint. En zo kan ik blijven doorgaan”, aldus een zeer kritische Waterreus.


Vorig artikelVan der Gijp is lovend over PSV’er: ‘Ik vind hem geweldig, het is echt een bulldozer!’
Volgend artikelMarco van Basten oordeelt hard over defensie van PSV en Nederland in het algemeen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in