Home Nieuws Ronald Waterreus draagt Andries Noppert voor als nieuwe keeper voor PSV

Ronald Waterreus draagt Andries Noppert voor als nieuwe keeper voor PSV

5816
1

Ronald Waterreus volgt de ontwikkelingen rond PSV deze zomer zoals te doen gebruikelijk op de voet.

De oud-doelman zag dat de trainer waar hij goede banden mee weet te onderhouden, plots opstapte enkele dagen voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ. Waterreus bleek verrast te zijn maar ook weer niet. De Limburger weet namelijk hoe karaktermens Ruud van Nistelrooij in elkaar steekt.

De Geffenaar is een onafhankelijke denker en daar heeft de directie van de club wellicht te weinig rekening mee gehouden, zegt de oud-doelman in gesprek met Marco Timmer in de podcast Skiete Willy van Voetbal International. In de podcast worden tal van zaken die afgelopen weken en maanden de revue passeerden doorgenomen.

De Limburger begrijpt de keuze van de club voor Peter Bosz dan ook goed, al stippen beide analisten wel de verschillen aan in de keuzes van de trainers die afgelopen jaren de revue passeerden bij PSV. Waterreus stelt zich ook zo voor dat er nog wel wat zaken gaan veranderen de komende weken rond de selectie van Peter Bosz, in wie de oud-doelman het volste vertrouwen heeft om de club naar de landstitel te loodsen.

Waterreus is ook van mening dat er veel druk ligt bij de clubleiding gezien alle genomen beslissingen van de afgelopen maanden. Waterreus weet tot de ‘innercircle’ van Ruud van Nistelrooij te behoren en heeft geregeld nog contact met de opgestapte trainer, die hij nog altijd een icoon en coryfee van PSV noemt. De doelman is als oud-doelman natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het over de keepers gaat.

Waterreus blijkt geen grote fan van Walter Benítez te zijn maar lijkt ook niet al te kritisch te willen zijn op PSV’s eerste doelman. De doelman zwengelt in de podcast eerst een discussie aan over de Argentijn, waarna hij later in de podcast weer zijn mening iets bijstelt. Het komt er in het kort op neer dat Waterreus van mening is dat Benitez PSV geen landskampioen zal gaan maken. Die mening stuit weer op onmiddellijk verzet bij Timmer, die in gaat op de kwaliteiten van de Argentijnse doelman.

‘Het feit dat de beslissing over wie er eerste doelman wordt dit seizoen, nu pas genomen wordt, zegt toch genoeg’, doelt Ronald Waterreus op de keuze die Bosz pas deze week bekend maakte. De Limburger gaat voorbij aan het feit dat dat ook te maken kan hebben met het feit dat Drommel op die manier naar de buitenwereld toe door PSV als daadwerkelijke eerste doelman wordt gezien, hetgeen bij een verkoop positief kan uitpakken.

Waterreus moet het allemaal nog maar zien wat het gaat worden met Walter Benítez. De Limburger is in ieder geval ook geen fan van doelman Drommel, die simpelweg niet goed genoeg vindt voor PSV, maar wel een mooi vervolg van zijn carriere gunt. Wie Drommel moet opvolgen weet Waterreus wel. Nick Olij van Sparta, Etienne Vaessen van RKC en WK keeper Andries Noppert van Heerenveen, zijn de keepers die Waterreus krijgt voorgelegd.

Het antwoord van Waterreus laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Hoewel Waterreus wel vast stelt dat Noppert te vaak geblesseerd is, ziet hij in Noppert wel duidelijk de nieuwe tweede doelman voor PSV. Etienne Vaessen zou volgens Waterreus nog teveel bezig zijn met randzaken rond wedstrijden, waarmee de doelman wijst naar het emotionele gedrag van Vaessen net voor en na net afloop van PSV – RKC vorig seizoen.


Vorig artikelBalende Slot zocht scheidsrechter opnieuw op maar zag PSV verdiend winnen: ‘PSV was beter’
Volgend artikelDit vroeg Peter Bosz net voor de wedstrijd aan toptalent Isaac Babadi, die hard op weg is naar een vaste basisplaats

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in