Home Nieuws Ronald Koeman openbaart afspraak met Luuk de Jong, lonkt er alsnog een...

Ronald Koeman openbaart afspraak met Luuk de Jong, lonkt er alsnog een terugkeer?

1516
0

De toekomst van Luuk de Jong. Het lijkt zo simpel: de 33-jarige aanvoerder van PSV concentreert zich voor de volle honderd procent op PSV en op zijn gezin en laat zijn internationale carriere in Oranje voor wat het is.

Of steek de vork toch iets anders in de steel? Want opnieuw lijkt er een wending te komen in de internationale carriere van Luuk de Jong. Ronald Koeman sluit namelijk niet uit dat Luuk de Jong nog eens terugkeert in het Nederlands elftal. De bondscoach legt de bal wel nadrukkelijk bij Luuk de Jong en is niet van plan de spits zelf te benaderen.

Het verhaal van de spits is bekend. Luuk de Jong zwaaide in maart van dit jaar af als international, maar later leek er toch een opening nadat hij opnieuw uitstekend presteerde in de ploeg van Peter Bosz. Koeman sprak eerder met Luuk de Jong over de stand van zaken. Tegenwoordig gaat het toch bijna wekelijks over de toekomst van Luuk de Jong in Oranje.

“Misschien had Luuk toen zelf wat harder moeten zeggen dat hij niet beschikbaar was. Maar ik heb hem daarna toch maar even gebeld, of het nu ‘ja’ of ‘nee’ was”, aldus Koeman in het Ziggo Sport-programma Rondo. “Toen heb ik één ding met hem afgesproken. Als hij in beeld wil zijn, geeft hij mij een belletje”, zegt Koeman over het meest recente gesprek met Luuk de Jong.

De Jong besloot eerder bij zijn standpunt te blijven maar zei even later in de podcast van broer Siem dat hij deelname aan het Europese Kampioenschap in Duitsland toch niet helemaal uitsluit. “Hij zei wederom tegen mij dat hij in de interlandperiode rust wil hebben. Hij zei dat hij ouder werd, Champions League speelt met PSV en twee kleine kinderen heeft. Die keuze respecteer ik”, aldus Koeman over de 33-jarige spits van PSV.

Of Koeman overweegt om hem alleen voor het EK op te roepen? “Ik begrijp de vraag en ik denk dat daar ook wel wat in zit. Het gaat erom dat je met een zo’n sterk mogelijke selectie naar het EK gaat.” Daar voegt hij aan toe: “Het gaat pas om mei. Het lijkt me niet dat we ons hier nu al druk om moeten maken”, aldus Ronald Koeman. De kans dat Luuk de Jong deelnemer aan het Europese Kampioenschap voetbal wordt, lijkt groter en groter te worden.


Vorig artikelZo overtuigde Guus Hiddink de PSV-directie van de noodzaak tot verbouwingen op De Herdgang
Volgend artikelHoe Jordan Teze op zijn zevende de keuze voor PSV maakte: ‘Ik voelde me het mannetje’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in