Home Nieuws Ronald Koeman houdt vertrouwen in Jeroen Zoet en reageert op ontstane situatie

Ronald Koeman houdt vertrouwen in Jeroen Zoet en reageert op ontstane situatie

61
0

Ronald Koeman heeft er niet aan getwijfeld om Jeroen Zoet op te nemen in de Oranje-selectie. De bondscoach houdt vertrouwen in de reservekeeper van PSV.

Koeman maakte vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland bekend. Op dat moment was nog niet duidelijk dat Zoet gepasseerd zou worden als eerste doelman.

Die middag kreeg hij te horen dat Zoet niet zou keepen tegen Willem II, zo zijn hij tijdens zijn persconferentie dinsdagmiddag. “Nee, ik heb er geen spijt van dat ik hem geselecteerd heb. Maar als ik het donderdagavond al geweten had, had ik hem alsnog geselecteerd.”

Zoet informeerde keeperstrainer Patrick Lodewijks over zijn reserverol. “Ik praat altijd met Patrick over keepers: wie er wel en niet in beeld is. Wij hebben er bewust voor gekozen om Jeroen niet te laten vallen. Wat er dit weekend gebeurd is, heeft hem pijn gedaan, dat zegt hij ook. Maar als ik op de trainingen zie wat ik verwacht van hem, dan verandert zijn situatie niet.”

De nieuwe rol van Zoet bij PSV heeft wellicht geen directe gevolgen voor zijn positie bij Oranje. “Hij was altijd tweede keeper, nu gaan we het rustig bekijken en maken we het op tijd bekend”, zei Koeman met een lichte knipoog richting Mark van Bommel, die rond en na de verloren wedstrijd tegen Willem II ernstig tekort geschoten is richting Jeroen Zoet. “Daar is al veel over gezegd, maar het is niet goed verlopen. En daar laat ik het bij.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here