Home Nieuws Ronald Koeman gelooft in Joey Veerman maar ziet veel ruimte voor verbetering

Ronald Koeman gelooft in Joey Veerman maar ziet veel ruimte voor verbetering

526
0

Kost wat kost wil Joey Veerman deelnemer zijn aan het Europese Kampioenschap voetbal in Duitsland in de zomer van 2024.

Die kans lijkt ook zeer zeker reel te zijn maar de Volendammer dient nog wel wat stappen te maken. Dat lijkt niet alleen Ruud van Nistelrooij te vinden, die intern stelde dat Veerman best verkocht had mogen worden deze zomer, maar ook Ronald Koeman. Koeman gelooft in de middenvelder, die best eigenzinnig te noemen is.

En dus richt Koeman zijn pijlen op Joey Veerman. De bondscoach vindt Joey Veerman een ‘prima voetballer’, maar ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. De 24-jarige middenvelder moet zich volgens de bondscoach van het Nederlands elftal in verdedigend opzicht verbeteren. Het niveau dat Veerman in recente topduels aantikte, moet hij van Koeman ook in wedstrijden tegen op papier minder sterke tegenstanders halen.

Veerman is een van de 26 spelers die door Koeman is opgenomen in de Oranje-selectie voor de Final Four van de Nations League. “Joey is een prima voetballer, die aan de bal voor de juiste oplossingen gaat en sterk in de passing is. Het gaat mij erom: wat doet Joey als we de bal niet hebben? Het gemak waarmee hij zich soms laat uitspelen of duels niet wint die je moet winnen. Daarmee ben ik met hem bezig geweest in maart”, aldus Koeman in gesprek met De Telegraaf.

Dan gaat het over mentaliteit. Dat Veerman moeite heeft met altijd op topniveau te presteren, vindt Koeman begrijpelijk. “Het is voor hem niet eenvoudig als je gewend bent zo te zijn. Het kost extra moeite, maar daarin moet hij wel verbeteren. Die ontwikkeling moet uit hemzelf komen. Het plaatje moet completer. Niet alleen twee duels tegen Ajax leveren, maar ook tegen ADO Den Haag. Toen liet hij het driemaal lopen. Dat doe je dan ook tegen een grote tegenstander.”

In recente topduels, zoals de bekerfinale tegen Ajax, heerste Joey Veerman wel degelijk op het middenveld. “Het moet zo gaan leven bij hem dat hij altijd levert. Bij Oranje probeer ik hem daartoe te triggeren. Aan Joey om het op te pakken”, besluit de bondscoach zijn analyse over Veerman, die verwacht wordt grote stappen te gaan maken.


Vorig artikelPSV strijdt met AC Milan en United om handtekening Borys | Earnie Stewart richt vizier op Pools toptalent
Volgend artikelClub én fans AS Roma klaar met Wijnaldum na ‘houding’ tijdens invalbeurt, ‘Schaam je’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in