Home Nieuws Ronald Koeman geïrriteerd door camera | Ziet Koeman groep Oranje daadwerkelijk als...

Ronald Koeman geïrriteerd door camera | Ziet Koeman groep Oranje daadwerkelijk als zwaarste groep in kwalificatiereeks?

915
0

Het grote doel is bereikt. Oranje plaatste zich zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena voor het Europese Kampioenschap in Duitsland. Dat is een goede zaak te noemen voor de diverse PSV’ers die voor Oranje in aanmerking komen maar uiteraard ook voor het Nederlandse voetbal in het algemeen.

De overwinning op de Ieren betekent dat Oranje zich voor de derde keer achter elkaar plaats voor een eindronde. Dat mag met recht een prestatie worden genoemd maar bijzonder is het niet gezien de kwaliteiten van de huidige Oranje. Maar liefst 35 jaar geleden genoot Oranje eeuwige roem in de Duitse stadions door er met de Europese titel vandoor te gaan.

Want een Oranjefeest was het destijds in het toen nog voormalige West-Duitsland, dat een goed jaar later als Duitsland de geschiedenisboeken in ging. Als echte libero in een viermansdefensie bleek Ronald Koeman in de zomer van 1988 een rots in de branding te zijn.

Het geheel leidde die zomer, nadat PSV de Europa Cup voor landskampioenen wist te winnen, voor uitzinnige taferelen. Verwijzend naar de 2-1 overwinning op Duitsland vermaakte de gemiddelde Nederlandse voetballiefhebber zich ook op de Duitse snelwegen opperbest getuige de vele ‘2-1’ uitingen op duizenden caravans die die zomer de Duitse snelwegen wisten te bevolken. Met de winst van de Europa Cup 1 van PSV én de Europese titel van Oranje, kon de zomer van 1988 niet meer op voor het gros van voetbalminnend Nederland.

Is het huidige Oranje volgend jaar zomer in staat dat specifieke kunstje van toen te herhalen in hetzelfde Duitsland of zit dat er niet in voor het huidige Oranje? Moeizaam bleek het verhaal van het huidige Oranje te zijn in deze kwalificatiereeks want het ging bepaald niet van harte. Daar werd Ronald Koeman na afloop van Nederland – Ierland mee geconfronteerd maar ontkennen of weerspreken kon de bondscoach dat natuurlijk niet. Opvallend genoeg wees Koeman na afloop van de benauwde 1-0 overwinning ook naar de poule waarin Nederland de kwalificatie veilig wist te stellen.

Volgens de huidige bondscoach was de kwalificatie ondermeer niet eenvoudig door de weerstand en tegenstand in de groep van Oranje. Opmerkelijk, want de poule van Oranje kende naast naast Frankrijk toch echt geen hoogvliegers als tegenstanders. Koeman bleek Ierland en Griekenland opmerkelijk genoeg juist wel dusdanig hoog in te schatten door de groep van Nederland ‘zwaar’ te noemen. Druk doet veel met een mens, concluderen we daarom maar voorzichtig.

Dan was er na afloop nog het camera-moment dat de bondscoach van Oranje dwars leek te zitten. Sterker nog, het wist Koeman zelfs te irriteren. Halverwege de tweede helft stond de camera erg dicht bij Koeman gepositioneerd. Na afloop van Nederland – Ierland kreeg Koeman daar een vraag over want voor de televisiekijker bleek duidelijk waarneembaar dat Koeman aan het mopperen was op zijn spelers.

De bondscoach zei na afloop van de nipt gewonnen interland, duidelijk geïrriteerd, dat het typisch Nederlands is om de hele wedstrijd een camera zo dicht bij de trainers en staf te positioneren. ‘Ik ga de volgende keer wel aan de andere kant zitten. Dit kan gewoon niet’, aldus een uitgesproken en geïrriteerde Ronald Koeman na afloop van Nederland – Ierland.


Vorig artikelValentijn Driessen verwacht basisplaats Schouten: ‘Anders kan je hem niet meten’
Volgend artikel‘PSV weet na drie maanden genoeg en gaat koopoptie van 10 miljoen lichten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in