Home Nieuws Ronald Koeman denkt aan transfer Wijnaldum naar FC Barcelona

Ronald Koeman denkt aan transfer Wijnaldum naar FC Barcelona

1035
0

Gaat Georgino Wijnaldum nog een mooie laatste stap in zijn carrière maken?

Er wordt in ieder geval volop over gespeculeerd momenteel. Gaat FC Barcelona na Sparta, Feyenoord, PSV, Newcastle United en Liverpool de volgende club worden waar hij zijn talenten mag gaan showen?

AD Sportwereld opent donderdagmorgen met het nieuws dat Koeman zijn pijlen weet te richten op de middenvelder van Liverpool. Maar hoe zit dat dan met het contract van Wijnaldum in Liverpool? Er is al maanden sprake van een verlenging van dat in de zomer van 2021 aflopende contract maar staan de handtekeningen al?

‘In de omgeving van Wijnaldum wordt serieus gefluisterd dat Koeman de speler recent nog eens op het hart heeft gedrukt vooral niet bij te tekenen in Liverpool. Met Frenkie de Jong al in zijn selectie zou Koeman er wel oren naar hebben om nog een belangrijke pion van het middenveld van ‘zijn’ Oranje toe te voegen aan zijn groep. Eentje die vooral onder Koeman is gaan excelleren. Eentje ook die op een leeftijd is dat er eigenlijk nog maar één toptransfer kan worden gemaakt’. aldus AD Sportwereld.

Feit is dat Wijnaldum met zijn spel, fysiek, professionaliteit, techniek en alles wat hij nog meer bezit, een voorname rol op het middenveld van de Catalanen zou kunnen gaan spelen. Maar hoe moet Barcelona, nagenoeg failliet met 800 miljoen euro schuld, ooit een transfersom naar Liverpool overmaken?

Met een beetje fantasie zou je kunnen stellen dat Bayern Munchen voor iedere 100 miljoen schuld een doelpunt tegen de Catalanen wist te scoren. Mogelijk komen er transfergelden binnen door de verkoop van spelers maar dat lijkt allemaal nog ver weg voor de geplaagde club uit Catalonië.

De krant gaat verder: ‘De clubleiding van Barcelona wil uiteraard meedenken met Koeman. Met veel tromgeroffel een gerenommeerde trainer halen en dan zeggen dat hij met een uitgebluste en aangeslagen spelersgroep aan de slag moet, is natuurlijk onzin. Met Frenkie de Jong, Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet zou Wijnaldum de kern kunnen vormen die Barcelona er snel weer bovenop moet gaan helpen. Wijnaldum klaarde die klus bij Oranje na de donkere jaren tussen het najaar van 2014 en de zomer van 2018. In Barcelona wacht hem een soortgelijke opdracht’, aldus AD Sportwereld in haar analyse over de toekomst van Wijnaldum.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here