Home Nieuws Ronald de Boer: Luuk de Jong ideale spits voor PSV

Ronald de Boer: Luuk de Jong ideale spits voor PSV

44
0

Ronald de Boer is net als menig ander analist ook niet onder de indruk van het spel van PSV, zo schrijft hij in VI.  De Boer verwacht meer van de koploper van de Eredivisie en voorziet voor Luuk de Jong een rol als spits en Locadia op de flanken. In zijn ogen zou PSV zo het beste renderen.

Column de Boer in VI: ‘Met het scorend vermogen van de koploper is niks mis, maar het vertoonde spel is allesbehalve kampioenswaardig. De wedstrijd van afgelopen zondag, tegen FC Twente, was daar een treffend voorbeeld van. Telkens nadat PSV op voorsprong was gekomen, liet het zich opzichtig en diep terugzakken, gokkend op een counter. Dan roep je de gelijkmakers over jezelf af, wat tot drie keer toe gebeurde. Als je meer kwaliteit dan je tegenstander hebt, moet dat ook in je spelopvatting terug te zien zijn. Nog steeds heeft PSV moeite het spel zelf te dicteren en dat is vreemd voor een topclub.
Positief bij de koploper is dat er veel meer duidelijkheid heerst dan bij Ajax en Feyenoord. Phillip Cocu schenkt het grootste deel van zijn basisploeg langdurig vertrouwen, alleen voorin schuift hij soms met spelers. Waarbij ik voor Luuk de Jong zou kiezen als vaste spits. Jürgen Locadia denkt zelf centrumspits te zijn, maar in de kleine ruimtes ligt zijn kracht niet. Terwijl PSV daar tegen verdedigend ingestelde ploegen juist vaak mee te maken krijgt. Met De Jong als aanspeelpunt en Locadia en Hirving Lozano op de flanken zijn ze volgens mij beter in staat het dominante voetbal te spelen dat bij een topclub past’.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here