Home Nieuws Ronald de Boer lovend over Bergwijn: ‘Een speler van wereldniveau’

Ronald de Boer lovend over Bergwijn: ‘Een speler van wereldniveau’

61
0

Fox Sports analist Ronald de Boer is lyrisch over Steven Bergwijn. Menig Fox analist uitte afgelopen maanden twijfel over de buitenspeler van PSV maar de Boer is om.

Hugo Borst en Kenneth Perez waren maanden achtereen niet tot nauwelijks te spreken over Bergwijn maar lijken net als de Boer ook steeds enthousiaster te worden.


Ronald de Boer looft vooral de gretigheid van Steven Bergwijn, die continue in beweging is en op zoek is naar doelpunten en assists. De Boer is blij met het feit dat Bergwijn wekelijks zijn minuten speelt en zich kan ontwikkelen naar een speler van absoluut topniveau.

“Hij wil goals maken, hij wil belangrijk zijn. Eerst ging Dumfries eruit, die was toen de snelste. Dan zie je ook weer hoe snel Bergwijn is. Als die jongen zich zo doorontwikkelt..Ik vind echt dat hij stappen maakt”, aldus De Boer bij FOX Sports.

Bergwijn krijgt de kans om zich wekelijks te laten zien. Kluivert helaas niet. “Het belangrijkste is dat hij continu speelt. Kluivertje, die is vertrokken naar AS Roma, maakt deze vlieguren helaas niet. Hij ontwikkelt zich door en speelt nu ook in het Nederlands elftal.”

“Hij is toch het meest gevaarlijk vanaf links. Als hij naar binnen komt, heeft hij een geweldig schot. Nu is het een beetje wikken en wegen. Bergwijn doet het goed, maar op rechts is hij gewoon minder. Je ziet echt dat hij al een volwassen speler van wereldniveau is. Zijn echte plek is linksbuiten. Meestal blijft hij toch wel op links spelen.”


Facebook Comments