Home Nieuws ‘Romero mogelijk pas over weken op niveau’

‘Romero mogelijk pas over weken op niveau’

16
0

Het Eindhovens Dagblad meldt dat het nog even kan duren voordat Maximiliano Romero de verwachtingen kan gaan waarmaken.

De voornaamste reden hiervoor is omdat PSV voorzichtig is met de Argentijnse spits. De achterban begint zo nu en dan ongeduldig te worden maar Marcel Brands gaf bij de aankoop van Romero al aan dat zulke spelers soms wat tijd nodig hebben om zich aan te passen.

Daarbij helpt het niet na te gaan dat de Argentijn in 40 wedstrijden op het hoogste Argentijnse niveau slechts 9 doelpunten wist te maken. Ajacied David Nerres stond er overigens ook pas na een aantal maanden zonder al te veel ervaring en doelpunten op de Braziliaanse velden. Hirving Lozano had dan wel weer geen enkele moeite zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. De Mexicaanse PSV’er had echter wel wat meer nationale en internationale ervaring achter zijn naam staan.

Terug naar Romero. Bij een van zijn eerste trainingen van PSV in januari scheurde hij een spier in zijn bovenbeen en omdat hij tot twee keer toe een terugslag kreeg duurde het tot vorige week voordat hij zijn eerste minuten in het shirt van PSV kon maken. PSV bracht deze blessure niet officieel naar buiten.

Tegen Neuchâtel Xamax speelde hij weer dertig minuten mee. Romero kwam al met klachten aan zijn rechterbovenbeen vanuit Argentinië naar PSV. Hij kwam echter wel door de medische keuring. Deskundigen geven aan dat dat niet ongewoon is omdat een nagenoeg herstelde spierblessure of de kwaliteit van een specifieke spier normaal gesproken geen deel uitmaakt van een medische keuring.

De Argentijnse aanvaller trainde maandag weer volledig mee met de selectie van PSV, maar de club blijft erg voorzichtig met hem. Het is daarom niet ondenkbaar dat het nog vele weken kan duren voordat Romero op het niveau komt wat hem werd toebedacht bij zijn komst in januari, schrijft het ED. Mede daardoor heeft PSV ook besloten Luuk de Jong in Eindhoven te houden, omdat het geen goede spits wil laten gaan zonder zeker te zijn dat er een nieuwe aanvaller klaar staat.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here