Home Nieuws Romário verwacht veel van Oranje én PSV’ers in Qatar: ‘Het gaat tussen...

Romário verwacht veel van Oranje én PSV’ers in Qatar: ‘Het gaat tussen Brazilie, Nederland en Spanje’

465
0

Romário was afgelopen weekend door zijn aanwezigheid in het Philips Stadion een heuse prooi voor alle verzamelde media.

Niet alleen vele PSV fans wilden alles van hem weten maar ook de verzamelde media en PSV clubwatchers. De Braziliaanse legende werd gevraagd naar het WK en de kansen van zijn vaderland Brazilie, alsmede de kansen van het land waar hij zes jaar van zijn leven door wist te brengen. Tussen 1988 en 1993 speelde de Braziliaan bij PSV. In gesprek met ESPN gaat hij in op de WK-kansen van Nederland. “Het Nederlandse voetbal heeft sinds mijn tijd hier een hele evolutie doorgemaakt. Nederland, en vooral het Nederlands voetbal, staat erg goed bekend”, zegt hij tegen ESPN.

De oud-topspputs spreekt nog altijd een beetje Nederlands en zet het Nederlandse voetbal op een voetstuk. Romário denkt dan ook dat het Nederlands elftal hoge ogen gaat gooien op het WK in het minstaatje in het Midden-Oosten. De PSV-icoon verwacht echter wel dat Brazilië er in Qatar met de eindzege vandoor gaat.

“Oranje gaat naar het WK en kan het daar geweldig doen”, vervolgt Romário, die toelicht waarom hij denkt dat Louis van Gaal met zijn elftal hoge ogen gaat gooien. “Er zitten jonge spelers bij, in combinatie met ervaren spelers. Ik ben ervan overtuigd dat Nederland op het wk een mooie rol gaat spelen.” De Braziliaan verwacht ook dat Cody Gakpo en Xavi Simons een rol gaan spelen voor Oranje.

Wel denkt Romário dat Brazilië een maatje te groot is voor de ploeg van Louis van Gaal. “Het Braziliaanse elftal is een grootmacht in het wereldvoetbal. Ik denk dat Brazilië meer kans heeft om wereldkampioen te worden dan Nederland. Brazilië wordt eerste, Nederland tweede”, voorspelt Romário. “Brazilië, Nederland en Spanje: tussen die drie landen gaat het”, aldus voetballegende Romário tegenover ESPN.


Vorig artikelLuuk de Jong krijgt van Louis van Gaal rugnummer 9 toebedeeld
Volgend artikelVIDEO: Oranje aangekomen in Qatar, kritiek op gekozen luchtvaartmaatschappij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in