Home Nieuws Romario hoopt op weerzien met Wim Kieft

Romario hoopt op weerzien met Wim Kieft

50
0

Romario weet jaren na zijn PSV periode nog steeds duizenden fans van de club te raken. De superspits en PSV icoon beseft dat hij heel wat los maakt onder de PSV aanhang en wil veel teruggeven aan de fans en de club.

De Braziliaan staat zaterdagmiddag op een praalwagen die tijdens de carnavalsoptocht door de stad wordt gereden. De Braziliaanse steraanvaller van weleer is teruggekeerd in Nederland en haalt herinneringen op aan zijn periode bij PSV.

Romario speelde vijf jaar voor PSV en deelde in die periode veel met Wim Kieft. De spits zou graag zijn vroegere kompaan in de aanval van PSV willen ontmoeten. “Ik ben vereerd dat ik deel uitmaak van de historie van PSV. Dankzij deze club heb ik mijn naam kunnen vestigen in de internationale voetballerij.”

“Wim was een van mijn beste partners ooit in de spits”, vertelt Romario. “We waren heel verschillend, maar zowel binnen als buiten het veld hadden we een goede band met elkaar. We hebben PSV aan veel goals en prijzen geholpen.” Zijn andere oud teamgenoot, Gerald Vanenburg, is vandaag ook in Eindhoven aanwezig om de Braziliaan te ontmoeten.

Romario blikte ook nog even terug op het WK van 1994. Daar schakelde hij en zijn teamgenoten Oranje uit in de kwartfinales. Brazilie werd wereldkampioen. “Dat was een heel speciale wedstrijd. Het scheelde niet veel, of Nederland was doorgegaan.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here