Home Nieuws Rol als tweede aanvoerder maakt Cody Gakpo trots: ‘Ik had er niet...

Rol als tweede aanvoerder maakt Cody Gakpo trots: ‘Ik had er niet op gerekend’

728
0

In gesprek met Voetbal International deed Cody Gakpo deze week uit de doeken hoe hij zijn rol als tweede aanvoerder van PSV weet te beleven.

Roger Schmidt ziet in Gakpo ondanks zijn jonge leeftijd een echte aanvoerder. Dat Gakpo uit Eindhoven komt was voor Schmidt ook een belangrijke reden Gakpo aanvoerder te maken. Daarnaast speelt natuurlijk ook de blessuregevoeligheid van Marco van Ginkel een rol in het besluit van Schmidt Gakpo ook een belangrijke rol toe te kennen.

Gakpo liet het in ieder geval allemaal gewillig over zich heen komen en geniet van zijn meer verantwoordelijke rol. In gesprek met Voetbal International zegt over de band die hij toch redelijk vaak om de arm heeft:

‘Dat ik als jongen uit Eindhoven tweede aanvoerder van PSV ben, is een heel grote eer natuurlijk. Ik had er eerlijk gezegd nog niet op gerekend. We hebben spelers met veel meer ervaring. Maar de trainer heeft voor mij gekozen vanwege mijn liefde en passie voor de club. Hij vindt dat ik leiderschapskwaliteiten heb en vroeg me of ik er klaar voor was. Daar heb ik natuurlijk ja op gezegd. Tegen zo’n grote eer zeg je absoluut geen nee, haha. Het geeft ook verplichtingen”, aldus Gakpo tegen het weekblad.

‘Ik weet dat ik één van de dragende spelers kan zijn die tijdens wedstrijden iets bij ons en de tegenstander teweeg kunnen brengen. Als ik het team wil helpen, zal ik dat dus voortdurend met mijn spel moeten doen. Ik spreek nu ook wat meer in het veld, daarbuiten hoeft niet, want we hebben veel ervaren jongens en best een rustige groep’, besluit hij zijn zienswijze op het elftal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here