Home Nieuws Roger Schmidt blijft nuchter onder koppositie: ‘Dit is geen probleem, het is...

Roger Schmidt blijft nuchter onder koppositie: ‘Dit is geen probleem, het is een uitdaging’

901
0

Plotseling en uit het niets is PSV ineens koploper van de Eredivisie.

Het elftal van Roger Schmidt doormaakt geen best seizoen en er hangt zo nu en dan wat mineur rond de club. Ondanks de deelname aan de Conference League is PSV eigenlijk Europees gezien gewoon uitgeschakeld. Maar zie daar, enkele dagen na de Europa League eliminatie is daar uit het niets de koppositie in de Eredivisie.

Roger Schmidt blijft na afloop nuchter onder de eerste plaats op de ranglijst. Schmidt weet dat de druk nog meer gaat toenemen. Op de vraag van de verslaggever of het een probleem wordt om daar te blijven nu PSV weet dat gejaagd gaat worden? “Dat is geen probleem, het is een uitdaging”, aldus Schmidt tegenover de NOS.

“Na zestien speelrondes betekent de ranglijst nog niet zoveel. Maar we zijn natuurlijk blij dat we momenteel eerste staan”, vervolgt Schmidt, die dolgraag ‘Weihnachtsmeister’ wil worden met PSV. “We proberen om tijdens de kerstvakantie aan de top te blijven staan.”

Schmidt is trots op het karakter en de vechtlust die PSV ten toon wist te spreiden in Nijmagen. Het enorme debacle tegen Real Sociedad heeft zo zijn sporen nagelaten. “Op zondagavond om acht uur hier na een wedstrijd op donderdagavond in Spanje spelen, dan kan niet altijd alles top zijn”, stelt de oefenmeester, die zijn wisselbeleid een keer goed zag uitpakken. “Ik ben blij dat het team is blijven knokken en vind ook dat de invallers daar een hoofdrol in hebben gehad. Maxi Romero natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld Yorbe Vertessen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here