Home Nieuws Roger Schmidt zwijgt maar de warming-up van Mo Ihattaren nodigde niet bepaald...

Roger Schmidt zwijgt maar de warming-up van Mo Ihattaren nodigde niet bepaald uit tot een invalbeurt

7982
0

Zonder te spelen en wedstrijdminuten te maken is en blijft Mo Ihatteren onderwerp van gesprek onder de PSV aanhang en het Nederlandse journaille.

De rol van Ihattaren is nog niet uitgespeeld bij PSV maar het heeft er wel alle schijn van dat Ihattaren en Schmidt niet meer op één lijn zitten. Fit is de middenvelder zeker maar wedstrijdfit is een tweede. Is Ihattaren fit genoeg om bijvoorbeeld 90 minuten te spelen?


Die vraag is moeilijk te beantwoorden want zoveel speelminuten wist Ihattaren in kalenderjaar 2021 niet te maken. Afgetraind is de middenvelder in ieder geval maar speelminuten tegen de Turkse tegenstander uit Istanbul zaten er niet in woensdagavond.

Schmidt doet nauwelijks een beroep op Ihattaren en gaf tegen Galatasaray de voorkeur aan werkpaard Thomas, die bij het eerste balcontact meteen balverlies leidde. Er is natuurlijk een groot verschil in kwaliteit tussen Ihattaren en Thomas maar er was in de tweede helft langs de zijlijn ook een groot verschil in de manier hoe Ihattaren zijn warming-up invulde en hoe Thomas zijn warming-up invulde.

De fanatieke Thomas nam de warming-up uiterst serieus en dat kon van Ihattaren niet bepaald gezegd worden. Ihattaren liep wat heen en weer, rekte en strekte hier en daar nog wat en keek verder veelvuldig naar het speelveld. Naar daar waar de wedstrijd zich verder ontwikkelde tot een wedstrijd waarin wellicht ruimte zou ontstaan voor een invalbeurt. Wellicht wist Thomas ruim voor zijn wissel al dat hij mocht gaan invallen en Ihattaren juist niet. Dat scenario valt niet uit te sluiten.

Overall bezien blijft het toch een aparte wissel met zo’n ruime voorspong op het bord. Dat een speler als Ihattaren met zijn kwaliteiten niet op de rechterflank mag invallen in een wedstrijd die daar wel ruimte voor bood, blijft voer voor discussie en vragen Waarom mocht Ihattaren niet invallen? Die vraag houdt veel PSV fans bezig daags na de 5-1 winstpartij.

De Duitser kreeg na afloop van PSV – Galatasaray ook de vraag waarom hij Ihattaren niet liet spelen. Handig manoeuvreerde Schmidt zich door het vragenvuur over Ihattaren heen. De antwoorden waren zeker daar maar feitelijk zweeg Schmidt door niet pasklaar te antwoorden. “De situatie voor hem is hetzelfde als voor iedereen op de bank. Er zijn veel spelers geweest die geen speeltijd hebben gekregen”, zei hij daarover. “Ik heb moeten beslissen welke elf spelers in de basis begonnen en welke spelers invielen. De vier spelers die invielen hadden we op dat moment nodig”, zei Roger Schmidt.

Schmidt kon zich dan ook totaal niet vinden in de vraag of het voor Ihattaren niet beter is om te vertrekken omdat hij toch niet mag spelen. “Maar dat geldt niet alleen voor hem, maar voor meerdere”, reageerde hij op die specifieke vraag.

“Het is niet dat hij een speciale behandeling verdiend. Het is voor alle spelers hetzelfde. Wij willen succesvol spelen. We hebben bij PSV grote doelen en het is aan mij om leiding te geven aan iedereen. Mohamed Ihattaren is voor ons een belangrijke speler. Ik hoop dat hij zich zo goed mogelijk ontwikkeld. Als hij beter is dan de andere spelers zal hij spelen, maar dat geldt voor alle spelers.”


Facebook Comments Box