Home Nieuws Roger Schmidt ziet ontwikkeling maar weet: ‘Dit is een finale’

Roger Schmidt ziet ontwikkeling maar weet: ‘Dit is een finale’

565
0

PSV moet presteren tegen de Grieken van PAOK. Dat is een duidelijk verhaal zo daags voor de cruciale wedstrijd tegen PAOK.

PSV stelde hevig teleur tegen FC Twente maar desondanks ziet Schmidt wel degelijk ontwikkeling bij zijn elftal. Iedere buitenstaander, analist, journalist of supporter zal de wenkbrauwen fronsen bij deze uitspraak want het houdt allemaal nog niet over voor PSV.


‘We hebben de wedstrijd geanalyseerd. We hadden zestig minuten alles onder controle, maar je moet zo’n wedstrijd doodmaken’, aldus de coach, die niet heeft overwogen een ander systeem te hanteren: ‘Ik ga alleen iets veranderen als ik denk dat het helpt. De spelers ontwikkelen zich steeds meer in dit systeem”, aldus Roger Schmidt.

Dan naar de Europa League, waar PSV donderdagavond een cruciale wedstrijd wacht.

‘Dit is zeker een finale ja’, zo legde Schmidt er druk op. Op de gebruikelijke persconferentie wist de coach van PSV precies te vertellen wat de stand van zaken is. De druk staat erop.

‘Het is een duidelijke situatie. Hierna hebben we nog maar twee wedstrijden en omdat we twee keer hebben verloren staan we onder grote druk om dit duel te winnen. We willen alles in eigen handen houden en nu hebben we dat ook nog. Als we winnen en we winnen daarna de andere twee wedstrijden gaan we zeker door. Dat is niet makkelijk, maar we geloven er wel in’, zei Schmidt.

Schmidt kan in ieder geval geen beroep kan doen op Mario Götze. ‘Het is nog te kort dag voor hem. We zullen hem missen, want hij is een goede verbinder tussen de verdediging en de aanval. Hij brengt balans in het elftal, maar zondag tegen FC Twente (1-1) speelden we ook goed zonder hem. We moeten ons focussen op de spelers die er wel zijn.’


Facebook Comments