Home Nieuws Roger Schmidt ziet in Madueke unieke speler, Engelse aanvaller bestormt Europese top

Roger Schmidt ziet in Madueke unieke speler, Engelse aanvaller bestormt Europese top

362
0

Roger Schmidt heeft zaterdagavond genoten van Noni Madueke. De Duitser kan niet anders denken dan dan ‘wat als’ Madueke er niet zo lang uit had gelegen met blessures dit seizoen.

Helaas kunnen we niet in ‘als en dan’ denken maar het is duidelijk dat het spel van Madueke in combinatie met zijn snelheid, PSV veel kan brengen. Madueke is pas net terug na een blessure en daarom werd de aanvaller na 60 minuten gewisseld. Roger Schmidt genoot met volle teugen en voorziet een glansrijke carrière voor Madueke in het verschiet liggen.

“Hij is een top-topspeler. Een heel groot talent”, zegt Schmidt bij ESPN. “Ik ben heel blij voor hem. Hij was van slag na zijn blessure, maar hij heeft hard gevochten en nu de beloning gekregen. We hebben aan het begin van het seizoen gezien hoe goed hij was in de Champions League en tegen Ajax in de Supercup. Als je op dat niveau kunt presteren, dan laat dat zien dat je een toptalent bent.”

“Het is zonde dat hij een paar keer was uitgeschakeld met een spierblessure. Als Noni de laatste zes, zeven maanden fit was gebleven, was hij nog verder geweest in zijn ontwikkeling”, gaat Schmidt verder. “Maar nu is hij terug en is hij gelukkig. We zijn heel blij dat hij er weer bij is. We zorgen goed voor hem. Hij speelde nu zestig minuten. Hij staat er goed voor, is positief en er is geen risico.”

Roger Schmidt ziet Madueke de komende jaren de hemel van de Europese top bestormen. “Hij heeft de potentie om buitengewoon goed te zijn. Noni is zo snel, zo dynamisch. Dat is een gift. Zijn hele lichaam is een gift. Hij kan overal het verschil maken. Ook in topwedstrijden. Veel spelers hebben tijd nodig om in het ritme te geraken, maar Madueke staat er direct. Dat is niet iets normaals. Hij was geweldig.”

De terugkeer van Madueke lijkt hand in hand te gaan met de betere prestaties van PSV, maar Schmidt wil niet zeggen dat hij nu zijn ideale formatie heeft gevonden. De Duitser blijft op zijn standpunt staan dat het gehele team nodig is om te presteren. “Dat is te simpel gedacht. Het hangt af van de vorm van de spelers. Er is niet één beste team. Dat kan iedere week anders zijn”, aldus Roger Schmidt over het verfijnde spel van Madueke in Arnhem. Ook Cody Gakpo en Olivier Boscagli zagen Madueke schitteren in de Gelredome en prezen ook de teamprestatie.


Vorig artikelKranten zien PSV groeien: ‘PSV kan toch killen, is onvoorspelbaar en sterk in de breedte’
Volgend artikelOvertuigende Noni Madueke blijft bij zijn standpunt: ‘Het doel is kampioen worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in