Home Nieuws Roger Schmidt ziet Ibrahim Sangaré met pijn in het hart naar Afrika...

Roger Schmidt ziet Ibrahim Sangaré met pijn in het hart naar Afrika Cup vertrekken

819
0

Roger Schmidt moet er nog niet aan denken maar het gaat er natuurlijk wel van komen.

Ibrahim Sangaré zal begin januari niet op het vliegtuig naar Malaga stappen om met PSV het trainingskamp in Marbella af te werken. Roger Schmidt ziet de sterke middenvelder met pijn in het hart naar de Afrika Cup vertrekken. De trainer geeft toe dat het gemis van de 24-jarige Ivoriaanse middenvelder zich zal gaan voelen bij PSV in de maand januari.

“Nou, het is niet makkelijk”, zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad over de aanstaande absentie van Sangaré. “Het is een van onze absolute sleutelspelers. Hij heeft een geweldige ontwikkeling in het spel met en zonder bal doorgemaakt en is een vaste schakel in ons spel. Hem een op een vervangen is bijna onmogelijk, maar we kunnen het wel. We hebben dat vorig seizoen al een paar keer laten zien, bijvoorbeeld tegen Ajax. Toen speelden we een goede wedstrijd en ik vertrouw ook nu op mijn selectie.”

Schmidt stelt dat het sowieso ‘een tijd is om in de ploeg te geloven’ en van het teambelang uit te gaan. Schmidt vindt wintertransfers dan ook niet per se nodig, zo gaf hij eerder aan. “In januari hopelijk komen alle zes geblesseerde spelers terug, goede krachten voor ons voor de rest van het seizoen. We staan open voor iets speciaals met kwaliteit, als er een gelegenheid is. Maar ons team nu beter maken, is niet zo makkelijk. Wij hoeven namelijk geen gemiddelde spelers. We zijn op dit moment ontspannen en willen onze spelers zo snel mogelijk terugbrengen.”


Facebook Comments Box