Home Nieuws Roger Schmidt zag PSV live in de Arena; toelichting John de Jong

Roger Schmidt zag PSV live in de Arena; toelichting John de Jong

818
0

PSV’s nieuwe trainer Roger Schmidt heeft PSV onlangs live in de Johan Cruijff Arena zien spelen.

Dat zegt John de Jong in zijn toelichting over het hoe en waarom van het aantrekken van Roger Schmidt. Het kan niet anders of Schmidt moet enorm geschrokken zijn van het niveau van PSV in de wedstrijd tegen Ajax. Met Schmidt aan het roer komt er in ieder geval een nieuw PSV aan. Er gaat een frisse wind waaien op de Herdgang, zoveel is zeker.


PSV speelde de eerste 60 tot 70 minuten in de Johan Cruijff Arena een schandalig slechte wedstrijd, waarin het met name in de eerste helft louter ballen heeft weg wist te schieten uit de eigen zestienmeter. Schmidt heeft zo vanzelf kunnen concluderen dat er heel veel werk aan de winkel is bij PSV en des te mooier is het dat de Duitser de uitdaging aan wenst te gaan.

Schmidt was zelfs erg enthousiast toen PSV belde. De Duitser wilde meteen een afspraak met de club maken. John de Jong licht in gesprek met PSV TV toe hoe het traject met Schmidt is verlopen afgelopen maanden. John de Jong is zichtbaar blij als het over de nieuwe trainer gaat. De lach om de mondhoeken van de technische man van de club geeft veel opluchting en blijdschap weer. De Jong is dan ook zeer verguld met de nieuwe trainer.

Of spelers als Schwaab, Rosario en Hendrix ook blij zullen zijn met de nieuwe trainer valt nog te bezien. Op het eerste gezicht lijken deze spelers niet meteen in het plaatje van de vooruitstrevende trainer te passen, die met veel druk, energie en pressing aanvallend voetbal wenst te spelen. De drie ‘specialisten’ in breed- en terugspelen zullen niet meteen in de visie van Schmidt passen, kunnen we al voorzichtig concluderen.


Facebook Comments