Home Nieuws Roger Schmidt wisselt (niet) PSV naar Europese uitschakeling

Roger Schmidt wisselt (niet) PSV naar Europese uitschakeling

708
0

PSV was voetbaltechnisch in 180 minuten voetbal zeker opgewassen tegen Leicester City maar kon fysiek niet meer in het laatste deel van de wedstrijd. Het resulteerde in een 1-2 eindstand.

Er klinkt daags maar eigenlijk al vanaf de zestigste minuut van de wedstrijd veel kritiek door aan het adres van Roger Schmidt. De coach die al twee jaar op rij wisselt alsof het een lieve lust is, besloot uitgerekend in een wedstrijd waarin er juist wél gewisseld diende te worden, niet te wisselen. Althans, Schmidt greep te laat in. De doelpunten van Leicester hingen in de lucht en Schmidt deed niks, op het wisselen van Max na.

Echter diende er aan de andere kant van het veld te worden ingegrepen. Daar waar Joey Veerman verloren rond liep en veel balverlies kende, had Roger Schmidt de oplossing voor het grijpen. De balvaste Doan is een ideale speler om een fysiek spelende tegenstander het leven zuur te maken maar Roger Schmidt liet de Japanner warm lopen alsof hij niet bestond. Zo wisselde Roger Schmidt PSV naar uitschakeling door juist niet te wisselen.

Veerman keek regelmatig vertwijfeld om zich heen zag het hoge tempo juist als een drempel om een goede voortzetting aan het spel te geven. Aan de kant van Veerman liep Ritsu Doan al minutenlang warm maar het sein om in te vallen kreeg de Japanner pas bij de 1-2. Roger Schmidt heeft hopeloos gefaald in de tweede wedstrijd van de kwartfinale van de Conference League en zo lukt het Duitser opnieuw niet om een grote wedstrijd te winnen.

Vorig artikelPierre van Hooijdonk haalt hard uit: ‘Uitschakeling aan Roger Schmidt te danken’
Volgend artikelIs er sprake van onnodig verlies? Roger Schmidt vindt van niet: ‘We hebben alles gegeven’