Home Columns Roger Schmidt wisselt alsof iedere speler een ‘Marco van Ginkel verleden’ heeft

Roger Schmidt wisselt alsof iedere speler een ‘Marco van Ginkel verleden’ heeft

903
0

PSV heeft in Tilburg de volgende dreun moeten incasseren na de verliespartij tegen Willem II.

Nederlagen zijn voor topclubs vaak onnodig maar de nederlaag in Tilburg valt wel onder de noemer totaal onnodig. Roger Schmidt is en blijft vernatwoordelijk. Het spel in Tilburg was acceptabel tot goed te noemen en er werden volop kansen gecreerd. De ploeg van Schmidt was Willem II de baas en dat was terug te zien in de overduidelijke wedstrijdstatistieken.

Het perecentage balbezit was gigantsich, alsmede het aantal gecreerde kansen en doelpogingen. PSV produceerde 25 doelpogingen in Tilburg tegenover 3 stuks van de verder matig spelende thuisploeg. De hamvraag is waarom een elftal wat goed voetbal weet te spelen wederom ontleedt wordt in de vorm van wederom onnodige wissels. Eran Zahavi wordt een miljoenensalaris betaald om voor PSV te scoren. De historie en het trackrecord van de Israëlische topspits is gigantisch te noemen maar Zahavi wordt steevast als eerste gewisseld. Zijn vervanger heeft vooralsnog in niets laten zien een betere optie te zijn.

Hetzelfde geldt voor Ritsu Doan. De Japanner heeft in Duitsland een seizoen lang het verschil gemaakt in de zware Bundesliga en kon zijn meerwaarde gedurende een heel seizoen aantonen. Schmidt geeft hoog op van de Japanner maar feitelijk allen voor wat betreft een deel van de wedstrijd want ook voor Doan is het na een minuut 60 helemaal klaar wat het vertrouwen en geloof in zijn kwaliteiten aangaat. Dat gaat het bord alweer omhoog en mag Armindo Bruma invallen. Bruma toont al twee jaar wekelijks aan niet de capaciteiten voor PSV te bezitten maar mag als invaller wel trachten het verschil te maken bij een achterstand.

Kan Roger Schmidt de druk van het moeten presteren wel aan? In Tilburg wist PSV prima cijfers te overleggen maar bij het minste of geringste wat Schmidt niet aan staat, wordt er gewisseld. Zahavi en Doan hebben meer kwaliteiten dan Bruma en Vinicius en met de twee basisspelers in de gelederen speelde PSV een prima wedstrijd. Maar toch wordt er weer ‘blind’ gewisseld. Data, voorkomen van blessures, overbelasting, moe, onervaren, niet gewend zoveel wedstrijden te spelen etc. Roger Schmidt lijkt iedere PSV’er te behandelen als een speler met een schokkend verleden op het vlak van blessures. Niet iedere PSV’er heeft eenzelfde verleden als Marco van Ginkel, voor wie na drie seizoenen van inactiviteiten andere regels gelden.

Zelf vindt van Ginkel daar ook iets van zoals hij afgelopen week vertelde na afloop van Go Ahead Eagles – PSV. “O jee, nou komen de vragen hoor, haha. Het zij zo, de trainer neemt de beslissingen”, reageert de 28-jarige middenvelder, die er geen thema van wil maken. “We spelen heel veel wedstrijden en jullie kennen mijn verleden met mijn knie.”

Het ‘kan’ volgens Van Ginkel mentaal lastig zijn als Schmidt vaak rouleert. “Maar de trainer is vaak wel duidelijk, hij haalt jongens van tevoren naar zich toe om dingen goed uit te leggen. Daar moet je dan mee dealen. Het lijkt me dat wij dan zo professioneel genoeg moeten zijn om de knop om te zetten”, zegt hij. “Ik denk dat er de laatste wedstrijden wat meer wordt gewisseld. Maar daarvoor hebben we ook al veel met dezelfde elf gespeeld. De trainer, de rest van de technische staf en de medische staf hebben er denk ik ook wat meer kijk op.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here