Home Nieuws Roger Schmidt wisselde ‘anders’ en vreesde geen moment voor puntenverlies

Roger Schmidt wisselde ‘anders’ en vreesde geen moment voor puntenverlies

1677
0

Roger Schmidt twijfelde zondagavond geen moment tijdens PSV – Sparta.

De Duitse coach, inmiddels ervaren en gepokt en gemazeld, zag zijn elftal strijden maar ook voldoende kansen creëren. Schmidt voelde vanaf de zijlijn dat zijn ploeg de overwinning over de streep zou gaan trekken.

De Duitser wisselde ook anders dan normaal als we de laatste weken in ogenschouw nemen. Schmidt liet Zahavi staan waar hij weken achtereen veel eerder ingreep richting de Israëlische spits.

‘Soms lopen duels nu eenmaal zo. We waren beter, creëerden kansen, maar misten ze. Dan moet je kalm blijven en geloven in je kwaliteiten’, vertelde Schmidt tegen ESPN. ‘Je kunt ook aan het einde nog toeslaan. Ik hield altijd geloof. Voor mij was het duidelijk dat we zouden winnen.’

Schmidt was ook niet ontevreden over de eerste helft. ‘We kregen mogelijkheden en gaven zelf weinig weg. Zij verdedigden met negen man. Als je vroeg scoort, kun je met 4-0 of 5-0 winnen. Nu moesten we geduld betrachten.’

‘Het is goed dat we de focus behielden en aan het einde nog een paar tandjes bijschakelden. Nu hebben we laten zien dat we ook dit soort duels kunnen winnen. Of wij de winnaar van het weekeinde zijn? Beter dan de verliezer van het weekeinde zijn. Alles is nog steeds mogelijk’, besloot Schmidt zijn analyse.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here