Home Nieuws Roger Schmidt wint liever KNVB beker dan bereiken halve finale Conference League

Roger Schmidt wint liever KNVB beker dan bereiken halve finale Conference League

613
0

Er is niets mis met het uitspreken van ambities. Sterker nog, het geeft een voetbalclub houvast in de te bereiken doelstellingen.

Nu PSV zich niet meer in het Europa League toernooi weet te bevinden maar in het derde toernooi, het zogenaamde Conference League toernooi, kunnen op dat vlak de ambities worden bijgesteld. Zou de doelstelling niet moeten zijn om de Conference League te winnen? Een nieuw toernooi als eerste club winnen geeft de PSV burger moed.

Voor Roger Schmidt staat het winnen van de KNVB Beker hoger in het vaandel dan het bereiken van een kwartfinale of halve eindstrijd in de Conference League. Schmidt geeft in aanloop naar het bekerduel met Fortuna Sittard aan dat het niet moeilijk kiezen is.

“We moeten voor prijzen gaan”, zegt Schmidt, tegenover het Eindhovens Dagblad. “Een prijs is blijvend. De Johan Cruijff Schaal die we dit seizoen wonnen, staat voor altijd en eeuwig. Het is niet de grootste prijs hoor, dat snap ik heel goed. Maar elke speler en trainer wil er zoveel mogelijk winnen. Ik hou van dit toernooi en wij onderschatten niemand, omdat dat de eerste stap naar verlies is. We willen hem dolgraag winnen en gaan er alles aan doen.”

Schmidt lijkt de wedstrijd heel serieus te gaan nemen en een sterke basiself te gaan formeren. “Nee. Vorig jaar heb ik tegen Sparta wel een keer een behoorlijk aantal spelers gewisseld, maar toch kijk ik als trainer altijd of er een bepaald geraamte van de ploeg overblijft. In elke wedstrijd wil ik dat normaal gesproken. Er moet structuur zijn in de ploeg en dat maakt het ook makkelijker voor de spelers die in het elftal komen.”

Wel zijn er vermoedelijk weer een paar mutaties voor het thuisduel tegen Fortuna Sittard. “Wat we de laatste weken gedaan hebben, was hier en daar wat veranderingen aanbrengen. Dat was goed voor ons en nu zijn veel spelers goed in conditie”, aldus Schmidt. “We kunnen een aantal veranderingen doorvoeren zonder dat het een negatieve impact heeft. Armindo Bruma, Cody Gakpo, Ritsu Doan en ook Yorbe Vertessen doen het momenteel allemaal goed.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here