Home Nieuws Roger Schmidt wilde nog meer spelers maar: ‘Dit elftal kan de concurrentie...

Roger Schmidt wilde nog meer spelers maar: ‘Dit elftal kan de concurrentie aan en om de titel spelen’

1557
0

Roger Schmidt wordt al bijna anderhalf jaar volledig op zijn wenken bediend wat het aantrekken van nieuwe spelers aangaat.

Roger Schmidt vraagt, John de Jong levert. De Duitse trainer krijgt daarnaast alle faciliteiten aangereikt om met PSV te presteren en te gaan presteren. Soms heeft het er alle schijn van dat het voor Roger Schmidt nooit genoeg is.


Inmiddels staat er een kampioenswaardige selectie op de Herdgang en dus is het nu aan Schmidt en zijn staf te gaan oogsten met zijn selectie. Excuses tellen niet meer en al helemaal niet onder leiding van Toon Gerbrands, als we een van zijn tegeltjes wijsheden mogen geloven.

Toch lijkt 1 september nog steeds een kritische en gevaarlijke datum voor Roger Schmidt te zijn want de Duitser had nog meer wensen, blijkt uit de woorden van PSV clubwatcher Marco Timmer. In de Transferdeadline Show van Voetbal International gaf clubwatcher Marco Timmer namelijk aan dat Roger Schmidt had gehoopt op nog een extra speler na de komst van de Braziliaanse spits Vinicius. Hij zou nog twee of drie spelers gewild hebben.

“Een vervanger voor Malen moest sowieso komen en wat als Götze wegvalt? Al kun je daar Doan neerzetten nu hij niet weggaat”, aldus Timmer. “Ook een rechtsback. Over Arias is wel degelijk een discussie geweest, maar dat is niet heel concreet geworden. En een vervanger op het middenveld als Sangaré geblesseerd zou raken. Het wensenlijstje was er wel, maar uiteindelijk is alleen de boomlange Vinícius gekomen.”

Heeft het huidige PSV dan nog steeds niet de volledige potentie om landskampioen te worden? Binnen de club zou er namelijk wel degelijk de overtuiging zijn dat het huidige PSV om de landstitel kan gaan strijden. De eerdere 0-4 overwinning in Amsterdam tegen Ajax was een schoolvoorbeeld van een wedstrijd die de nieuwe krachtverhoudingen in de Eredivisie weergeeft.

“Ik heb dat John de Jong gevraagd en hij zegt dat deze selectie heel lang de concurrentie aan kan met Ajax”, zo gaf Timmer aan. “Als iedereen fit blijft en er geen gekke dingen gebeuren bij PSV staat dit elftal wel. Als dat ingespeeld raakt, wordt het alleen maar beter en dan verwacht ik een heel spannende titelstrijd”, aldus Marco Timmer namens Voetbal International.