Home Nieuws Roger Schmidt wil van der Kuijlen eren, die Schmidt op zijn beurt...

Roger Schmidt wil van der Kuijlen eren, die Schmidt op zijn beurt verwelkomde bij PSV

308
0

Afgelopen maandag verloor PSV clubicoon Willy van der Kuijlen en daar staat men in en rond de club al de gehele week bij stil.

Supporters, spelers, trainers en staf wisten steeds op prachtige wijze het clubicoon te eren. Zaterdag is de begrafenis van Willy van der Kuijlen.


Ook Roger Schmidt was deze week aangedaan door het overlijden van de grote voetbalnaam en club icoon. Schmidt besefte deze week dat van der Kuijlen ‘enorm veel’ voor PSV heeft betekend. ‘Het is misschien de allerbeste speler die ooit voor PSV speelde. Zijn statistieken als voetballer zijn fantastisch’, zei Schmidt over van der Kuijlen, die al vanaf het begin van zijn komst naar PSV een goede band met van der Kuijlen had.

Schmidt werd bij zijn komt naar PSV in een video verwelkomd door Van der Kuijlen en dat gaf de Duitse trainer een fijn gevoel.

‘Ik hoop dat we zijn verdiensten voor de club zaterdag kunnen eren’, aldus Schmidt over de wedstrijd tegen FC Groningen, die toch in het teken staat van het overlijden van PSV’s clubicoon.

Schmidt blikt vooruit. ‘Na een lange periode zonder supporters in het stadion is het zo mooi dat zij er weer kunnen zijn’, aldus Schmidt. ‘Het was een rare gewaarwording om bijna een heel seizoen lang zonder steun van de tribune te spelen. We hebben uitgekeken naar dit moment.’