Home Nieuws Roger Schmidt wil eerste worden in de groep, Boscagli ziet Monaco als...

Roger Schmidt wil eerste worden in de groep, Boscagli ziet Monaco als tweede thuis

507
0

Zoals eerder gezegd is Roger Schmidt niet bezig met de uitwedstrijd tegen Ajax. De Duitse trainer wil perse drie punten veroveren en richt de pijlen vol op AS Monaco.

Schmidt ziet Monaco als een erg goede ploeg. Hij licht zijn visie op de Fransen toe. ‘De mix is goed tussen getalenteerde en ervaren spelers’, zo stelde Schmidt tijdens de persconferentie over de nummer tien van de Franse competitie, die afgelopen weekend verloren van Lyon.


Als we morgen winnen, maken we een goede kans op de volgende ronde. Ze schakelen ook heel snel om, daar moeten we goed op letten. We moeten goed georganiseerd staan’, vervolgde Schmidt, die ook in ging op de verschillen tussen de Eredivisie en de Europese duels. ‘De individuele kwaliteit van de tegenstander is groter. Monaco had ook bijna de Champions League gehaald. Een topteam.’

Tegen de Fransen moet PSV het doen zonder Ibrahim Sangaré. De verwachting is dat Boscagli doorschuift en hem vervangt. Davy Pröpper en Ryan Thomas zijn weer fit en zitten bij de selectie.

Schmidt beaamde dat Boscagli een goede optie is als vervanger, maar wilde verder niet al te lang bij het gemis stilstaan. ‘Sangaré is een belangrijke speler voor ons, dat klopt. Maar dit hoort erbij. Tegen Sociedad hebben we het ook zonder hem gedaan.’

Boscagli zag zelf ook geen problemen in een rol op het middenveld. ‘Het maakt mij niet uit op welke positie ik speel. Iedereen in dit team weet wat ze moeten doen’, aldus de geboren en getogen Monegask.

‘Dit duel is zeker speciaal. Ik ben in Monaco naar school gegaan en heb daar mijn jeugd doorgebracht. Wij moeten heel alert zijn deze wedstrijd. Al mijn vrienden en familie wonen daar. Maar toch, uiteindelijk is het een wedstrijd die we willen winnen. Monaco is een goede ploeg, maar bang zijn we niet. AS Monaco heef ervaren spelers en kunnen met aanvallend spel kansen creëren. We moeten ons richten op ons eigen spel”, aldus de inmiddels ervaren verdediger, die vanavond op het middenveld zal spelen.