Home Nieuws Roger Schmidt wijst naar slechte grasmat: ‘We hebben een goed veld nodig’

Roger Schmidt wijst naar slechte grasmat: ‘We hebben een goed veld nodig’

348
0

Roger Schmidt was na afloop van PSV – Heerenveen tevreden met de punten maar niet met het vertoonde spel. De Duitse trainer ging ook in op de slechte staat van het veld in het Philips Stadion.

In de rust was Schmidt niet bepaald tevreden met het vertoonde spel. In gesprek met ESPN geeft Schmidt zijn visie op de wedstrijd. “In voetbal is het soms moeilijk en lukt het niet om wat je getraind hebt in de praktijk te brengen”, aldus Schmidt.

“Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Het was heel lastig, maar we hadden de focus op de tweede helft. We moesten met meer energie spelen en meer snelheid. Dat hebben we in de rust veranderd en dat ging zeker in het begin van de tweede helft beter.”

Schmidt wil duidelijk maken dat niet iedere wedstrijd goed kan zijn. “In de laatste weken moeten veel spelers vaak in actie komen door de blessures”, zo gaf hij aan. “Je wil altijd op topniveau spelen, maar dat is niet altijd mogelijk. Vandaag was het zaak om mentaal jouw kwaliteit te tonen, in jezelf te geloven en een lastige wedstrijd te winnen zonder zelf je beste spel te spelen. Dat hebben we gedaan, dus ik ben blij met de uitslag.”

Schmidt ging ook nog in op de blessures. “Cody kreeg last van zijn enkel. Hij werd getackled door de verdediger. Hij speelde de bal, maar raakte ook de voet van Cody. Hij had er last van en we zullen moeten onderzoeken wat er aan de hand is”, zei hij daarover. “Met Guti was heel ongelukkig. Hij zette een tackle in en raakte de voet van de speler van Heerenveen. Ik weet niet precies hoe ernstig het is.”

Roger Schmidt richtte zich na afloop op de persconferentie ook nog op de grasmat. Schmidt zei te hopen dat er een nieuwe grasmat gelegd gaat worden in het Philips Stadion. “Het veld is verwoest. We hebben een nieuwe nodig. Het is onmogelijk om dit veld nog te repareren. Het was hiervoor al niet top. Zeker in deze tijd is het altijd lastig, maar zeker na deze wedstrijd zal het nog moeilijk gaan worden om dit te kunnen herstellen.”

Schmidt ging verder: “Zeker in de thuiswedstrijden hebben we een goed veld nodig. We willen goed spelen in de kleine ruimtes en dan heb je een goede mat nodig. Het was voor beide teams heel lastig vandaag, maar je zag het nu ook in de andere stadions. Alle grasmeesters in de Eredivisie hebben een probleem.”


Vorig artikelMario Götze voelde de steun van de fans: ‘Eindelijk weer winnen in een vol stadion’
Volgend artikelIbrahim Afellay richt pijlen op Peter Bosz: “Ik zou vol voor Bosz gaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in