Home Nieuws Roger Schmidt weigert Zahavi af te vallen na terugkeer Gakpo, vraagtekens rond...

Roger Schmidt weigert Zahavi af te vallen na terugkeer Gakpo, vraagtekens rond spitspositie houden aan

395
0

Al weken zo niet maanden, niet in de wedstrijd zitten maar wel scoren en beslissend zijn. Dat is het werk van een echte spits.

Om Eran Zahavi een ware goalgetter te noemen is nog wat vroeg want dit seizoen houdt het niet over wat de Israëliër laat zien maar schrijf Zahavi niet af. Zahavi speelt verre van goed maar scoort wel. Zo bracht hij PSV terug in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en scoorde hij tegen Heracles, waar hij ook totaal niet in de wedstrijd zat.

De spits uit Tel Aviv heeft een groots doel voor ogen en dat is prijzen winnen met PSV. PSV is nog volop in de race om drie prijzen dus Zahavi focust zich en focust zich. En dus heeft Roger Schmidt kampt met een luxeprobleem te kampen want de spitspositie kan op meerdere manier worden ingevuld de komende weken.

De Duitse trainer spreekt na de 3-1 zege op Heracles Almelo tegen dat Eran Zahavi het meest logische slachtoffer zal gaan worden nu ook Cody Gakpo weer terug is. “Hij had ups en downs in de wedstrijd”, zegt Schmidt over de Israëliër tegenover Voetbal International. “Hij creëerde twee fantastische momenten; uit twee passes van Eran kwam een doelpunt. Dat is geen slechte balans. Maar hij had ook wat momenten waar hij het iets beter had kunnen doen, qua aannames. Maar je moet altijd het grotere geheel zien. Hij deed het goed en voor de balans in het team, heb je ook een centrumspits nodig”, zegt Schmidt.

Het is de vraag wie plaats moet gaan maken voor Cody Gakpo. “Gutiérrez en Sangaré geven ons veel fysieke kracht in de as van het veld. Ze zijn fantastisch met drukzetten, maar ze zijn ook comfortabel aan de bal. Met Noni Madueke aan de rechterkant hebben we ook snelheid, aangevuld met een heel andere speler als Joey Veerman aan de andere kant. Hij is goed in de laatste fase, in de combinatie en met zijn schoten.” Laatstgenoemde lijkt bovendien een klik te hebben met Mario Götze.

“Het is een goede mix en er is nu balans in het team”, zei Schmidt, die niet uitsluit dat hij toch wat gaat veranderen want ‘wisseltrainer’ Schmidt immers blijft ‘wisseltrainer’ Schmidt. “Ik weet hoe voetbal is, je moet altijd wel wat veranderen. We leven niet in de perfecte wereld dat alle spelers fit blijven”, aldus Schmidt in duidelijke bewoordingen over zijn werkwijze en visie.


Vorig artikelAnalisten lovend over Joey Veerman: ‘Veerman kan weleens de link naar de titel zijn voor PSV’
Volgend artikelAad de Mos zag ‘geweldig’ PSV: ‘PSV heeft honger, Ajax blijft arrogant’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in