Home Nieuws Roger Schmidt waakt in Leeuwarden voor teveel optimisme na bekerwinst, landstitel blijft...

Roger Schmidt waakt in Leeuwarden voor teveel optimisme na bekerwinst, landstitel blijft het doel

125
0

PSV dient zaterdagavond met Cambuur Leeuwarden af te rekenen. Drie punten zijn een must om in het spoor van Ajax te blijven.

Naast het melden van de nodige blessures wist Roger Schmidt in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd te vertellen dat PSV vooral alert en waakzaam moet zijn in Leeuwarden. Het winnen van de beker in de finale tegen Ajax zorgde voor veel euforie rond de club, maar dat mag volgens Schmidt niet ten koste gaan van de focus. PSV wacht immers nog vijf hele belangrijke wedstrijden die tot iets moois kunnen gaan leiden.

En dus zet Schmidt een ieder op scherp. “Er is een boost voor de stemming en voor de club”, zegt hij op een persconferentie tegen De Telegraaf. “Dat is duidelijk. Als je iets wint, geeft dat een goed gevoel. Maar voor mij als trainer moet ik zorgen dat ik zo’n boost niet overschat voor een volgende wedstrijd.”

Er is geen sprake geweest van een normale voorbereiding op de wedstrijd tegen Cambuur, waarin Schmidt zijn spelers op scherp heeft proberen te zetten. Daarover zegt de Duitse trainer: “Het is juist een gevaar als je gaat denken: dat doen we wel even, want iedereen heeft zo’n goed gevoel. Het is mijn taak om te zorgen dat de focus op de volgende wedstrijd er weer is.”

Schmidt prijst ook de selectie om het professionalisme. “Als je kijkt naar ons seizoen, dan hoef je niet te twijfelen over de houding en de instelling van onze spelers. Maar dat wil niet zeggen dat we even gemakkelijk winnen van Cambuur. Het blijft elke wedstrijd een uitdaging. We hebben het een paar weken geleden kunnen zien tegen Sparta Rotterdam. Kunstgras is altijd een voordeel voor de thuisploeg. We moeten zorgen dat we klaar zijn.”


Facebook Comments Box