Home Nieuws Roger Schmidt vindt zichzelf bij de clubcultuur van PSV passen

Roger Schmidt vindt zichzelf bij de clubcultuur van PSV passen

1710
0

De aanstelling van Roger Schmidt ligt inmiddels twee weken achter ons maar feit is dat de nieuwe trainer van PSV nu al vele tongen losmaakt.

In gesprek met de Telegraaf gaf John de Jong vorige week aan dat Schmidt de eerste keuze van de club was en dat er doordacht te werk is gegaan bij zijn aanstelling.

John de Jong en Roger Schmidt staan al volop in contact over het nieuwe seizoen, wanneer dit ook mag aanvangen. Een belangrijk aspect voor Schmidt was dat alle gesprekken binnenskamers gebleven zijn. De Duitser vond het bewonderenswaardig dat PSV de rijen gesloten kon houden over de geheime ontmoeten die club en technisch manager met elkaar hadden. De Jong heeft Schmidt uitgebreid verteld over de cultuur van de club.

“Hij heeft een beeld van dat waar we goed in zijn en wat minder. Zoals hij dat ook heeft van de clubcultuur. Hij vindt zichzelf gelukkig helemaal passen in het totaalplaatje.”

De Duitse trainer gaf ook aan dat hij het belangrijk vond dat er niets uitlekte van de ontmoetingen en de gesprekken van afgelopen maanden. “Hij is best een grote naam in de trainerswereld en iedereen wist dat hij beschikbaar was. De mensen waarmee ik werk, vertrouw ik voor honderd procent. Die lijnen zijn altijd heel kort geweest. Al was dat best lastig, als je weet dat hij tegen Ajax in de ArenA aanwezig was en wij naar Duitsland zijn gereisd. Het tekent Roger ook, dat er niets naar buiten kwam.”

Op de vraag van Telesport over welke spelers er al voorgedragen zijn door de Duitser antwoord de Jong: “Natuurlijk heeft hij voorbeelden vanuit zijn netwerk, spelers met wie hij wil samenspelen en voorbeelden van types waarmee hij gaat spelen. Wij kennen die spelers ook en samen gaan we proberen dat voor elkaar te krijgen”, aldus John de Jong.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here