Home Nieuws Schmidt verklaart opmerkelijke reserverol in Leeuwarden: ‘Wil zijn grote carrière niet verstoren’

Schmidt verklaart opmerkelijke reserverol in Leeuwarden: ‘Wil zijn grote carrière niet verstoren’

3442
0

Bij het aanschouwen van de beginopstelling van PSV in Leeuwarden, ontstonden er zaterdagavond vraagtekens.

Het waren immers Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré die niet in de basis stonden. Schmidt legde het uit tegenover het aanwezige journaille. Eerst keek Schmidt terug op de wedstrijd van PSV en die van Ajax eerder op de avond in Nijmegen. “Wij moeten blijven winnen, maar Ajax doet dat voorlopig ook gewoon”, zegt Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Dat Ajax de laatste weken vaak in de slotminuten scoren, ziet Schmidt vooral als een kwaliteit. “Als zoiets regelmatig laat gebeurt, is dat ook zo. Ergens zal Ajax een keer punten moeten laten liggen, dat weten we. Het kan nog, maar wij focussen op onze duels omdat dat het enige is wat ons kan helpen. Winnen we alles en is het niet genoeg, dan hebben we gedaan wat we konden.”

Schmidt zag dat PSV in Leeuwarden in de achtervolging moest na de vroege tegengoal. “Het was niet zo makkelijk vanavond (zaterdag, red.). Vorige week na de bekerwinst was iedereen dolblij, natuurlijk. Deze wedstrijd komen we achter, maar laten we toch weer zien dat we terug kunnen komen. Ik vind dat de spelers het goed op hebben gepakt na die achterstand.”

Volgens Schmidt begonnen Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo uit voorzorg op de bank. De Duitse trainer legt het graag uit: “Ibrahim is pas geblesseerd geweest en ik wilde met hem geen risico nemen. Met Cody wilde ik dat ook niet. Hij heeft na wedstrjiden soms nog pijn aan de enkel en op kunstgras vond ik het niet verstandig om hem te laten starten. Hij is jong en gaat een grote carrière tegemoet, die ik niet wil verstoren door risico’s te nemen”, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box