Home Nieuws Roger Schmidt uitgesproken en lyrisch over Pablo Rosario: ‘Rosario is van absoluut...

Roger Schmidt uitgesproken en lyrisch over Pablo Rosario: ‘Rosario is van absoluut topniveau’

3619
0

Voetbalfans en supporters houden er niet van om voor de gek gehouden te worden. In dat kader zijn de uitspraken van Roger Schmidt interessant te noemen.

De Duitse trainer is namelijk lyrisch over Pablo Rosario en dat schiet bij veel fans in het verkeerde keelgat. Rosario speelt zeker een beter seizoen dan het vorige maar overall komt de middenvelder te kort om het PSV shirt te mogen dragen.


Afgelopen woensdag was de start van Rosario wederom bedroevend te noemen met een zeven tal keer balverlies in het eerste half uur, zijn mooie hakbal ten spijt. Daarnaast was Rosario en niemand anders dan Pablo Rosario schuldig aan het amateuristische balverlies voorafgaande aan de 2-0 van Ajax. Het tekort schieten in handelingssnelheid was wederom duidelijk waarneembaar. En zo is er elke week wel iets rond Rosario, die zelden een goede wedstrijd weet af te werken en bovendien vrijwel geen ontwikkeling weet door te maken.

Roger Schmidt werd op de persconferentie van vrijdag onder meer gevraagd naar de kwaliteiten van Pablo Rosario. De trainer was vol lof over zijn middenvelder. “Hij is van absoluut topniveau en heeft bovendien nog veel potentie”, zei Schmidt. “Als je bijvoorbeeld zijn bal op Jordan Teze zag tegen FC Twente waar Donyell Malen de kans miste op de 4-0. Als je zoiets doet in de finale van de Champions League wordt iedereen gek. Die bal was echt fantastisch.”

De kwaliteiten van Ibrahim Sangaré kwamen ook aan bod. Wat de Ivoriaan voor heeft op Rosario is zijn fysiek en strijdlust, naast het feit dat de sterke Ivoriaan voetballend meer in zijn mars heeft. De krachtpatser is een typische speler voor de Premier League, waar Rosario dat geenszins is.

Opmerkelijk genoeg is Schmidt kritisch op zijn aankoop, waar hij dat nooit is op Pablo Rosario. “De laatste twee wedstrijden was het wel wat minder, maar hij heeft al heel veel gespeeld dit seizoen. Het is voor hem pas de eerste keer dat hij in het buitenland is en moet iedere drie dagen spelen bij een club als PSV met zeer hoge verwachtingen”, zei hij over Sangare.

“Ik ben heel erg blij met hem en zijn instelling. We zien hem al het hele seizoen op topniveau spelen. De laatste twee wedstrijden was het iets minder, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden.”

De trainer van PSV vergeleek beide middenvelders maar weet dat ze verschillend zijn. “Ze hebben allebei een andere stijl. Maar met allebei ben ik zeer tevreden over hun prestaties. Ik zie twee centrale middenvelders die nog erg jong zijn. Hoe zij spelen ben ik erg blij mee. Als trainer ben ik ook blij dat ik betrokken kan zijn bij hun ontwikkeling. Dat is ook mijn taak om ze beter te maken.”


Facebook Comments