Home Nieuws Roger Schmidt uitgesproken en enthousiast over Mauro Júnior: ‘Op dit moment is...

Roger Schmidt uitgesproken en enthousiast over Mauro Júnior: ‘Op dit moment is hij Max voorbij’

982
0

Mauro Júnior heeft zich afgelopen maanden vrij onverwacht naar een basisplaats toegespeeld.

Dat mag opmerkelijk worden geheten omdat zijn voorganger vrijwel zeker was van zijn plaats in de basisopstelling. De rollen lijken niet alleen te zijn omgedraaid maar zijn daadwerkelijk al omgedraaid. Mauro Júnior is op dit moment de vaste linksback van het elftal van Roger Schmidt. De Duitse trainer vindt dat de Braziliaan tegen FC Groningen ‘weer een topwedstrijd’ heeft gespeeld en dat hij niet meer Mauro Júnior heen kan. Het is en blijft een verrassende conclusie te noemen.

Oorspronkelijk is Mauro geenszins een verdediger maar een aanvallende middenvelder. Door een coronabesmetting van Max eind vorig jaar werd hij gebruikt als vleugelverdediger. Sindsdien is Mauro niet meer uit het elftal verdwenen. De vraag blijf natuurlijk of de kleine Braziliaan ook in topwedstrijden zijn huidige niveau kan vasthouden/ “Op dit moment is hij hem voorbij”, zei Schmidt op de persconferentie na afloop van het duel met Groningen over de concurrentiestrijd op de linksbackpositie.

“Hij heeft weer een topwedstrijd gespeeld. Na corona heeft Philipp lang nodig gehad om weer echt fit te worden. Inmiddels heeft hij wel weer een goede conditie, maar Mauro heeft ritme en daarom heb ik hem laten staan.”

Mauro was met een prachtige steekpass op snelheid ook nog eens betrokken bij de winnende goal van Mario Götze. De betreffende steekpass had iets weg van een zogenaamde no-look pass en was vooral een directe harde inspeelpass op aangever Gakpo. Mauro bracht eerst Cody Gakpo in stelling, waarna Mario Götze simpel kon afronden. Schmidt is niet verrast door de aanvalsdrang van Mauro want de Duitse erkende de potentie van Mauro al veel eerder.

Schmidt is heden ten dage erg uitgesproken over de rol en het spel van Mauro. De Braziliaan is basisspeler geworden. “Het is altijd prettig om op het veld vóór Mauro te spelen, want hij denkt altijd vooruit en heeft veel lef in het vooruit verdedigen. Dat is prettig voor de aanvaller die ervoor staat, want dan hoeft hij niet iedere keer over grote afstanden terug te verdedigen”, verklaart de Duitse oefenmeester. “Mauro is een heel goede balveroveraar, maar ook aan de bal is hij goed. Je merkt dat hij een achtergrond als aanvaller heeft.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here