Home Nieuws Roger Schmidt twijfelde eerder over noodzaak Conference League toernooi: ‘Het toernooi heeft...

Roger Schmidt twijfelde eerder over noodzaak Conference League toernooi: ‘Het toernooi heeft me verrast’

335
0

PSV speelde dit seizoen al 15 Europese wedstrijden en daar komen er in de maand maart nog twee bij.

De ploeg van Roger Schmidt begon in juli van het vorige jaar aan de lange kwalificatiereeks voor de groepsfase van de Champions League maar dat viel helaas net niet goed voor de club. Benfica stond over twee wedstrijden bezien 160 minuten met de rug tegen de muur maar wist het doel na de 2-1 in Lissabon toch schoon te houden. PSV degradeerde naar het Europa League toernooi.

In december bleek het Europa League toernooi ook te hoog gegrepen want PSV wist geen enkele indruk te maken in de groepsfase waardoor de club feitelijk nogmaals degradeerde op het Europese toneel. Roger Schmidt zag het met lede ogen aan maar is inmiddels blij met het Europse vangnet van de UEFA.

“Voorafgaand aan dit seizoen twijfelde ik over de pure noodzaak van de Conference League”, vertelt Schmidt vrijdag op de website van PSV. “Het was in mijn ogen niet nodig een extra Europees toernooi toe te voegen en de overige toernooien in het aantal deelnemers te laten krimpen.”

PSV kan ook nog de nodige miljoenen euro’s verdienen in het toernooi als we de stadionrecettes in acht nemen. “Het toernooi heeft me in positieve zin verrast. Bij de laatste zestien bevinden zich nog een boel sterke ploegen. We hebben zelf al twee mooie wedstrijden gespeeld.”

PSV plaatste zich donderdag voor de achtste finales door met 1-1 gelijk te spelen tegen Maccabi Tel Aviv. FC Kopenhagen is de volgende tegenstander. De club uit de Deense hoofdstad is koploper in de Deense Superligaen. “Het is een fraaie loting”, vindt Schmidt.


Vorig artikelJan Boskamp pleit voor meer speeltijd Yorbe Vertessen én selectie voor de Rode Duivels
Volgend artikelSpaans medium: PSV wil Memphis Depay terughalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in